קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
7 חברות מומלצות לרישום דומיין
רישום דומיין

7 חברות מומלצות לרישום דומיין

בחירת דומיין היא אחד השלבים החשובים ביותר בתהליך של בניית אתר אינטרנט. מעבר להיבט הטכני של הרישום ישנם מספר היבטים נוספים כמו נתוני SEO והתאמה שיווקית. במדריך זה נסקור את עולם הדומיינים ונסביר לכם מהי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת.

מה הם דומיינים?

דומיינים או בעברית "שמות מתחם" הם כתובות אינטרנטיות המורכבות מאותיות ומספרים. הדומיינים מקושרים לכתובות IP בהם מאוחסן האתר, וכך משתמש המגיע לכתובת מסוימת מגיע לאתר עצמו. הדומיינים לרוב בנויים בצורה זכירה כך שגולשים יוכלו לזכור את כתובת האתר ולהגיע אליו ישירות. 

למה דומיינים חושבים?

מעבר להיבט הטכני של קישור כתובת לקבצים של אתר באמצעות כתובת IP ושרת, לדומיינים יש משמעות רבה בעולם קידום האתרים ובעולם השיווק הדיגיטלי.

מבחינת קידום אתרים ועל פי רוב הדעות דומיינים ותיקים נחשבים כאמינים יותר בעיני גוגל במידה ובעבר הם אירחו אתר אמין. כעיקרון, ניתן לבחון את איכות הדומיינים מבחינת SEO בכמה כלים, ובעבר אף הכנו מאמר שיעזור לכם למצוא דומיינים איכותיים נטושים + סרטון הסבר בנושא.

מעבר לקידום אתרים, דומיינים מקבלים משנה חשיבות בזכות היכולת השיווקית שלהם. דומיינים קליטים וקצרים יותר נחשבים בדרך כלל איכותיים יותר ובעלי ערך שיווקי גבוה יותר. העובדה הזאת תקפה במיוחד עבור אתרים שמתחזקים מערכת יחסים ארוכה עם הגולשים ופחות לבעלי מקצוע חד פעמיים. חשבו על מותגים ישראליים גדולים כמו וואלה או נענע בזמנו.

מעוניינים לקדם את האתר בגוגל? השאירו פרטים

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    האם קיים מסחר בדומיינים?

    בעולם קיים מסחר של מאות מיליוני דולרים בדומיינים כאשר התחום מתחלק לשתי זירות עיקריות. דומיינים בעלי משמעות שיווקית ודומיינים בעלי ערך SEO כאשר המחירים יכולים להגיע לכמה עשרות מיליוני דולרים. 

    שימו לב למכירות של הדומיינים הבאים, תוכלו לקרוא את טבלת המחירים המלאה תוכלו לראות במאמר של Godaddy. 

    המקום ה23 ברשימה זו הוא הדומיין israel.com שנמכר בעלות של 5.8 מיליון דולר.

      1. CarInsurance.com — $49.7 million
      2. Insurance.com — $35.6 million
      3. VacationRentals.com — $35 million
      4. PrivateJet.com — $30.18 million
      5. Voice.com — $30 million
      6. Internet.com — $18 million
      7. 360.com — $17 million
      8. Insure.com — $16 million
      9. Fund.com — £9.99 million
      10. Sex.com — $14 million*

    בארץ לעומת זאת, המסחר בדומיינים קיים אך אין הרבה מידע אודותיו. יש קהילה של כמה מאות אנשים הרוכשים דומיינים ישראליים (co.il) ומחכים שנים עד שיגיע הקונה הנכון. תוכלו למצוא את הקהילות האלו בפייסבוק.

    טיפ למקצוענים – תוכלו לחפש מכירות של דומיינים באתר namebio על בסיס מילת מפתח.

    מה ההבדל בין סיומת הדומיינים?

    כעיקרון קיימים בעולם מאות סיומות של דומיינים. ההבדל המקורי בין הסיומות היה על בסיס גאוגרפי , לדוגמה co.il לישראל ו.de לגרמניה. ברבות השנים נוספו אינספור סיומות שלא קשורות בהכרח למיקום גאוגרפי כמו .space או .online וכו'.

    במקור, הסיומת .com עומדת עבור commercial כאשר .org במקור מיועד לעמותות. 

    בישראל כיום הסיומות הנפוצות הינן co.il ו org.il כאשר לאחרונה התחילו לשלב דומיינים ישראלים-עבריים.

    איך לבחור דומיין?

    ישנם מספר מבחנים שכדאי לכם לבצע לפני שאתם רושמים דומיין. ראשית, הבדיקה הבסיסית היא לראות מה היה בדומיין לפני שאתם רכשתם אותו באמצעות הכלי Archive. שנית, מומלץ לבצע מספר מבחני SEO ובדיקת פרופיל קישורים כדי למנוע או לפחות לדעת שיהיה צורך בטיפול בקישורי ספאם (אם אתם לא מבינים מה המשמעות של העניין מומלץ להסתייע במומחה קידום אתרים).

    מבחינה שיווקית ישנם מספר מבחנים מומלצים כאשר מבחן הרדיו הוא הפופולרי מביניהם- האם נוסע ברדיו יזכור וידע להיכנס לכתובת של הדומיין לאחר מכן?

    כמה עולה לרשום דומיין?

    דומיין ישראלי עולה כ67 שקל לשנה ברוב הרשמים. דומיינים בסיומת .com עלות הרישום שלהם היא בערך 9 דולר. חשוב מאוד לשים לב לעלות חידוש הדומיינים ולראות שאתם יודעים כמה אתם משלמים. כמו כן, שימו לב להגדרות "החידוש האוטומטי" ווודאו שהגדרות ברירת המחדל מתאימות למצב שלכם.

    האם ניתן להעביר דומיין מבן אדם לבן אדם?

    כן. בארץ התהליך מתרחש באמצעות איגוד האינטרנט הבינלאומי ועולה כמה מאות שקלים ואילו בעולם התהליך מתבצע באמצעות רשם הדומיינים הבינלאומי ומתבצע לרוב בכמה לחיצות כפתור ובתוך כמה ימים.

    איך ניתן לדעת על שם מי הדומיין רשום?

    תוכלו לברר פרטים אודות מחזיק דומיין ישראלי באמצעות איגוד האינטרנט הישראלי כאשר בעולם יש הרבה שירותי Whois ובשנים האחרונות התהליך הפך להרבה יותר קשה בגלל הגדרות פרטיות. למרות זאת תוכלו לנסות זאת באמצעות whois של godaddy או כל אתר אחר.

    השוואת 7 חברות מומלצות לרישום דומיין (שם מתחם)

    7 רשמי דומיינים מומלצים

    רשם דומיינים הוא גוף שהוסמך על ידי איגוד האינטרנט העולמי (ICANN), לספק שירותי רישום דומיין (שם מתחם) עבור הציבור הרחב. בין יתר תפקידיו, איגוד ICANN מקצה סיומות דומיין רלוונטיות לכל מדינה (il, uk. fr, de), וכן סיומות דומיין נוספות כגון com, org, net וכן הלאה.

    רישום הדומיינים נעשה באמצעות רשמים מוסמכים מטעם ICANN, או מטעם איגודי אינטרנט מקומיים הנמצאים בכל מדינה ופועלים מטעם הארגון הבינלאומי. מכיוון שחברות רישום דומיין בחו"ל לא מאפשרות לרשום שמות מתחם בסיומת IL, נדרשים גופים מקבילים בישראל שיעשו זאת.

    לצורך כך הוקם איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC IL), שהסמיך 13 ספקי רישום דומיין רשמיים – המציעים בין היתר גם שמות מתחם בסיומת IL (ובקרוב גם סיומת חדשה: ישראל). למותר לציין שרשמי הדומיינים הישראלים מאפשרים לרשום גם שמות מתחם נוספים בחו"ל ולא רק בישראל, כגון com, org וכן הלאה.

    חברות / ספקי רישום דומיין בישראל

    אז איפה הכי כדאי לקנות היום דומיין ישראלי? עשינו השוואה בין כמה רשמי דומיינים בולטים, כדי שתוכלו לקבל את ההחלטה הטובה ביותר לצרכים שלכם.

    1. ג'טסרבר בע"מ (jetserver.co.il)

    אחת מהחברות עם שירותי התמיכה הטובים ביותר בישראל, ג'ט סרבר מספקת את כל מה שנוגע לרישום דומיינים, אחסון אתרים ושרתים למגוון מטרות. מעבר לכך באתר תמצאו מאגר מידע גדול ומקיף בכל הנושאים הרלוונטיים.

    כמה עולה דומיין בחברת ג'טסרבר? דומיין בסיומת ישראלית עולה 64.9 שקלים (מחיר מיוחד במקום 83 שקלים נכון לעכשיו). דומיין בינלאומי יעלה 69 שקלים, והעברת דומיין לחברה היא בחינם (זאת בניגוד לרוב החברות, שגובות מחיר גם על העברות דומיינים לניהולהן).

    איך רושמים דומיין בחברת ג'ט סרבר? בתפריט הראשי ניגשים לקטגוריית רישום דומיין, ואז מקליקים על רישום דומיין בחלק העליון בעמוד – או גוללים למטה למחירון ומתחילים משם.

    קצת מאכזב לגלות שתיבת החיפוש בג'טסרבר מאוד פשוטה, ולא מאפשרת הצגת כמה אפשרויות במקביל. יהיה עליכם להקליד במדויק את כל הדומיין כדי לדעת אם הוא פנוי לרכישה או לא. בנוסף החיפוש לא מאפשר לקבל מידע על הסיומות החדשות, כפי שניתן לראות מצילום המסך. חבל…

    מעבר לאתר: jetserver.co.il

    ג'טסרבר בע"מ (jetserver.co.il)

    2. Name Cheap

    כשמה כן היא, חברת ניים צ'יפ מציעה רישום שמות מתחם בינלאומיים במחירים זולים במיוחד. כמובן שהחברה מציעה גם שירותים נוספים כגון אחסון, תיבות מייל, אבטחת מידע וכן הלאה. החברה הוקמה בארצות הברית בשנת 2000, וממוקמת בעיר פיניקס במדינת אריזונה. הסניף הראשי ומשרדי ההנהלה נמצאים בלוס אנג'לס קליפורניה.

    כמה עולה דומיין באתר NameCheap.com? כפי שצוין, מדובר במחירים ממש זולים. לדוגמה: דומיין COM יעלה לכם 5.98 דולר בלבד, ודומיין NET יעלה 9.98 דולר. בהחלט מחירי רצפה בהשוואה לקיים בישראל, אם כי יש גם מחירים חריגים במיוחד (כגון אלפי דולרים לדומיינים מסוגים מסוימים – ראו צילום מסך בהמשך).

    איך רושמים דומיין באתר ניימצ'יפ? מנוע הדומיינים באתר מציע 2 אפשרויות עיקריות: חיפוש רגיל שבו מקלידים דומיין, מקליקים על חיפוש ונותנים למערכת להציג נתונים באופן חופשי; או חיפוש מתקדם (שנקרא Beast Mode) שמאפשר לכם לבחור בדיוק מה אתם רוצים מבין מגוון אפשרויות.

    Name Cheap

    הערת אגב: בחלק העליון הימני של תוצאות החיפוש, ניתן לראות אייקון טורקיז בשם NHS. כאן מדובר על סוג חדש יחסית של דומיינים בשיטת Hand Shake – המבוססת על רשת בלוקצ'יין (אותה רשת מבוזרת המשמשת בסיס למטבעות קריפטוגרפיים כגון ביטקוין, אתריום וכן הלאה). אם תקליקו על האייקון, תגיעו לעמוד שיסביר לכם מה זה דומיינים HNS, ומהן מגבלותיהם נכון להיום בהשוואה לדומיינים רגילים.

    מעבר לאתר: https://www.namecheap.com/

    3. דומיין דה נט טכנולוגיות בע"מ (domainthenet.com)

    זוהי אחת החברות הוותיקות בישראל בתחום שירותי האינטרנט, בדגש על רישום שמות מתחם. ככל הנראה דומיין דה נט הייתה הראשונה לקבל הסמכה מאיגוד האינטרנט הישראלי לרישום דומיינים בסיומת IL, והיא ממשיכה בכך עד היום.

    כמה עולה דומיין בחברת דומיין דה נט? דומיין בסיומת IL יעלה לכם קצת מעל 91 שקלים, ודומיינים בסיומות בינלאומיות כגון קום, אורג ונט יעלו פחות מ-70 שקלים. כמו כן ניתן לרכוש דומיינים בסיומות החדשות במחירים תלת ספרתיים. דומיינים מסוימים יכולים להגיע גם לכדי אלפי שקלים, כפי שניתן לראות מצילום המסך.

    דומיין דה נט טכנולוגיות בע"מ (domainthenet.com)

    איך רושמים דומיין בחברת דומיין דה נט? ניגשים לתיבת החיפוש שמופיעה לרוחב כל האתר, בדרך כלל בראש העמוד – ומקלידים את הדומיין הרצוי. לאחר מכן מקבלים את האפשרויות הרלוונטיות לצד המחיר החודשי. יש לציין שהמחירים המוצגים לא כוללים מע"מ; קחו זאת מראש בחשבון.

    לאחר שתשלימו את תהליך מילוי הפרטים והתשלום, יהיה לכם דומיין חדש באחת מהחברות הוותיקות בישראל. בנוסף ניתן לרכוש עוד שירותים כגון אחסון אתרים, ניהול תיבות מייל ועוד.

    מעבר לאתר: https://www.domainthenet.com/he/

    4. לייבדיאנאס בע"מ (livedns.co.il)

    עוד אחת מחברות האינטרנט הוותיקות בישראל – Live DNS היא גם (בין היתר) ספק רישום דומיינים. כמו כן החברה מציעה קשת שלמה של שירותים נוספים, ובהם: אחסון אתרים, שרתים וירטואליים, גיבוי בענן, שירותי מחשוב לעסקים, אופיס 365, אבטחת מידע, הנגשת אתרים, תיבות מייל ועוד.

    כמה עולה דומיין בחברת Live DNS? במחירון הדומיינים באתר ניתן לראות כמה עולה לקנות דומיין גנרי. לדוגמה: סיומות IL עולות 75 שקלים; סיומות בינלאומיות (קום, נט, אורג) גם הן יעלו 75 ש"ח פר דומיין. הסיומות החדשות (במחירון נפרד) יעלו בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים.

    איך לרשום דומיין בחברת Live DNS? ניגשים לתיבת החיפוש בעמוד הבית (או לחילופין לקטגוריית הדומיינים בתפריט הראשי), ומחפשים את שם הדומיין הרצוי.

    לייבדיאנאס בע"מ (livedns.co.il)

    בניגוד לחברות האחרות שהוצגו כאן עד עכשיו, החיפוש של לייב די אן אס מציג את כל סיומות הדומיין הקיימות בתפריט נפתח, כבר בשלב הקלדת הדומיין. בהחלט נוח וקל.

    לאחר סיום ההרשמה והתשלום, יהיה לכם דומיין חדש בניהול עצמאי של Live DNS.

    מעבר לאתר: https://www.livedns.co.il/

    5. אינטרספייס בע"מ (internic.co.il)

    עוד חברה ותיקה מאוד בישראל היא אינטרספייס, שידועה באתר רישום הדומיינים שלה "אינטרניק" – הפועל משנת 1998. מעבר לשירות הבסיסי הזה, החברה מספקת גם שירותים נוספים כגון אחסון אתרים ומחשוב ענן (interspace.net), פתרונות סליקה ומסחר אלקטרוני (intervision.co.il) וכן הלאה.

    ראוי לציין שעד לפני כמה שנים, אתר אינטרניק לרישום דומיינים היה ישן, בעיצוב לא משהו בכלל ופחות ידידותי למשתמש. כיום האתר מעוצב היטב, ומספק חוויית שימוש הרבה יותר קלה ונוחה.

    כמה עולה דומיין בחברת אינטרספייס? הן דומיין ישראלי והן דומיין בינלאומי יעלו 74 שקלים. כל רכישת דומיין מזכה אתכם באחסון אתרים חינם לחצי שנה. כמו כן כל רכישה של דומיין בינלאומי בלבד (ללא הסיומות החדשות) מזכה בחיסיון פרטי הרוכש בחינם, באתרי whois למיניהם.

    איך רושמים דומיין באתר אינטרניק? בוחרים בדומיין הרצוי, מבצעים רישום ומשלמים. למרות שמנוע החיפוש באתר מכריז בקול גדול שהדומיין פנוי לרישום, רק כשמביטים בסיומות מבינים באיזה מהם מדובר… אבל נחיה עם זה 🙂

    מעבר לאתר: https://internic.co.il/

    אינטרספייס בע"מ (internic.co.il)

    6. Domain.com

    דומיין.קום היא חברה אמריקאית שיושבת בג'קסונוויל, פלורידה, ונוסדה בשנת 1999. גם פה מוצעים כמה שירותים נוספים חוץ מרכישת דומיינים – כגון אחסון אתרים, תיבות מייל ואבטחה (גם הם במחירי רצפה, יש לציין).

    אחד מהפיצ'רים המעניינים של דומיין.קום נקרא Website Builder – שירות המאפשר לכל אחד לבנות אתר בכמה דקות, באמצעות בינה מלאכותית, תבניות מוכנות מראש ועוד. בצורה כזו ניתן לבנות אתר בעצמכם, תוכן או מסחר, במקום לרכוש שירות חיצוני לבניית אתרים (שגם אותו מציעה החברה). עלות השירות – החל מ-1.99 דולר לחודש.

    Domain.com

    כמה עולה דומיין בחברת דומיין.קום? בחו"ל כמו בחו"ל, גם פה המחירים די נמוכים. דומיין COM ב-9.99 דולר; דומיין NET ב-12.99 דולר ודומיין ORG ב-8.99 דולר בלבד. גם מחירי הסיומות החדשות נמוכים יחסית – סיומת ME ב-3.99 דולר; סיומת STORE ב-9.99 דולר; סיומת BLOG ב-6.99 דולר. במקרים מיוחדים, בדיוק כמו בספק הקודם, יהיו מצבים בהם דומיין פרימיום יעלה כמה אלפי דולרים.

    איך קונים דומיין באתר דומיין.קום? מחפשים את הדומיין הרצוי, בוחרים את הסיומת, ממלאים פרטים ומשלמים. כאשר מגיעים לשלב הבחירה, רגע לפני התשלום, כדאי לשים לב לסיכום המוצרים והשירותים. לפעמים האתר מנסה להשחיל לכם גם שירות נלווה של אבטחת הדומיין בעוד כמה דולרים, אז כדאי להיות מודעים מראש ולהסיר מהחשבון הסופי את המוצרים שאינם רלוונטיים לכם.

    לפעמים האתר מנסה להשחיל לכם גם שירות נלווה של אבטחת הדומיין בעוד כמה דולרים, אז כדאי להיות מודעים מראש ולהסיר מהחשבון הסופי את המוצרים שאינם רלוונטיים לכם.

    מעבר לאתר: https://www.domain.com/

    7. גורני אינטראקטיב בע"מ (box.co.il)

    בוקס היא אחת החברות הזולות ביותר מבחינת רישום שמות מתחם ישראלים. במקור החברה נוסדה בשנת 1995 והתאגדה כחברה ב-2004, אך אתר BOX בתצורתו הנוכחית הוקם בשנת 2019.

    כמה עולה דומיין בחברת בוקס? בתחילת דרכה ועד לפני מספר שנים היה מדובר ב-49 שקלים. כיום דומיין ישראלי יעלה לכם 67 שקלים – עדיין יותר זול בהשוואה לכל שאר הרשמים האחרים בישראל.

    כאן המקום לציין: רשם דומיינים חדש יחסית בשם mynames.co.il (בבעלות קבוצת דרוביט רייד, בעלת upress) – מציע דומיין ישראלי ב-55 שקלים בלבד. עכשיו נשאר לראות האם חברת בוקס תגיב בהורדת מחירים מתישהו בעתיד.

    איך לרשום דומיין בחברת Box? פשוט מאוד, נכנסים לאתר ומקלידים את שם הדומיין הרצוי בתיבת החיפוש בחלק העליון.

    גורני אינטראקטיב בע"מ (box.co.il)

    אפשר להקליד את שם הדומיין עם או בלי סיומת. אחרי שמקליקים על "חיפוש" המערכת תציג לנו את האפשרויות העיקריות שעומדות בפנינו: סיומת co.il, סיומת com וכן הלאה. בכל סיומת יהיה מצוין האם הדומיין כבר תפוס או פנוי לרכישה. הקלקה על כפתור "רכישה" תוביל לתהליך הקנייה והתשלום, וזהו זה – יש לכם דומיין חדש.

    גורני אינטראקטיב בע"מ (box.co.il)

    אם נושא המחיר חשוב לכם, בוקס היא בהחלט האפשרות המועדפת לרישום דומיין. מעבר לכך בוקס מציעה עוד מספר שירותים נלווים, כגון אחסון אתרים, שירותי מחשוב בענן, בניית אתרים ודפי נחיתה, שירותי SEO וכן הלאה. רכישה של חבילת אחסון לשנה תזכה אתכם בדומיין חינם.

    מעבר לאתר: https://www.box.co.il/

    אודות הכותב
    אייל רחמים
    אייל רחמים

    בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

    קידום אתרים בגוגל למעלה

    רוצים יותר כניסות לאתר?

    מדריך ללימודי קידום אתרים
    רוצים שאבדוק לכם את האתר?