קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
איך לאתר כתובת מייל של כל אדם ברחבי הרשת?
מה זה RTM

איך לאתר כתובת מייל של כל אדם ברחבי הרשת?

לא פועם אני נתקל במקרה בו אני צריך למצוא מייל של אדם מסויים אם זה במהלך פרוייקט Outreach של בניית קישורים לחו"ל ואם זה במהלך כל התקשרות עסקית אחרת. לשמחתי סקרתי ובדקתי לא מעט כלים ועם השראה ממאמר מעולה שקראתי בAherfs החלטתי להנגיש את התוכן גם לקהל הישראלי עם התוספות הייחודיות שלי.

מה אפשר לעשות אם אנחנו רוצים לשלוח דואר אלקטרוני לאדם מסוים העובד בארגון כלשהו, אבל אין לנו את כתובת המייל שלו? הנה שש דרכים יצירתיות בהן אפשר לאתר את כתובת המייל המבוקשת. 

שירות איתור מייל

זו הדרך הפשוטה ביותר, משום שקיימים מאות(!) כלים שונים בשוק הטוענים שהם מסוגלים לאתר כתובת מייל של אדם על פי שמו וכתובת הדומיין של הארגון בו הוא עובד. כל מה שצריך הוא להקליד את הפרטים המבוקשים – ולאחר מספר שברירי שניה תוצג בפנינו כתובת המייל שלו. 

יש כלים טובים יותר ופחות, יש בתשלום ויש בחינם; ואמנם שירותי איתור כתובות מייל נחשבים ליעילים יחסית, אך יחד עם זאת לעיתים הם עלולים לפספס. כלומר, במקרה הטוב הם לא מאתרים את כתובות המייל המבוקשות ובמקרה הפחות טוב מאתרים כתובות מייל שגויות.

הנה כמה המלצות על כלים שנחשבים יעילים באופן יחסי:

שירות Name2Email הוא תוסף לכרום המציע חיפושים ללא הגבלה וללא תשלום. על פי סקרים שנערכו באתרים בחו"ל, מדובר גם באחד השירותים המוצלחים יותר עם כ-92% הצלחה.

גם Clearbit Connect הוא תוסף כרום חינמי, והוא מציע 100 חיפושים לחודש. אמנם נראה שאותם סקרים שצוינו לעיל דירגו אותו במקום נמוך למדי מבחינת שיעורי הצלחה, אבל הוא חינמי ולכן צוין כאן. 

שירותים נוספים שהשימוש בהם כרוך בתשלום אבל יעילותם נחשבת גבוהה יחסית הם:

Voila Norbert: 50 חיפושים ללא תשלום במסגרת תקופת הניסיון, ולאחר מכן יש לשלם 49$ לחודש עבור עד 1000 חיפושים. דירוג היעילות על פי סקרים שנעשו בחו"ל: 77%.

Getmail.io: 10 חיפושים בחינם מדי חודש. חשבונות בתשלום יכולים לבצע עד 300 חיפושים בעבוד 49$ בחודש. דירוג היעילות: 75%.

Find that Email: 50 חיפושים בחינם מדי חודש. חשבונות בתשלום מתחילים ב-29$ לחודש עבור 500 חיפושים. דירוג היעילות: 67%.

מה עושים אם בכל זאת לא הצלחנו לאתר את כתובת המייל המבוקשת בעזרת אחד מהכלים הללו? ממשיכים לנסות בדרכים הבאות.

מעוניינים בשירות בניית הקישורים שלנו? צרו קשר

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    Find Anyone’s Email Address

    לנחש ניחוש מושכל ולבדוק אם צדקנו

    רוב כתובות המייל בארגונים ובעסקים מתבססות על תבניות קבועות. אם ידוע לנו השם הפרטי ושם המשפחה של אדם מסוים, וכן הדומיין של הארגון או העסק, אפשר לנסות לנחש את כתובת המייל שלו.

    נניח לדוגמה שאנחנו מחפשים את כתובת המייל של אדם בשם טל כהן בארגון שכתובת הדומיין שלו היא example.com – במקרה כזה נוכל לנחש כמה ניחושים מושכלים:

    שם פרטי: tal@example.com 

    שם פרטי + שם משפחה: tal.cohen@example.com או talcohen@example.com

    שם פרטי + אות ראשונה של שם המשפחה: tal.c@example.com או talc@example.com

    אות ראשונה של שם פרטי + שם משפחה: t.cohen@example.com או tcohen@example.com

    ראשי תיבות: tc@example.com 

    השיטה הזו עשויה להיות מתישה יחסית כשמנסים ניחוש אחד בכל פעם, ובמיוחד לאור העובדה שכתובות המייל נכתבות באותיות לועזיות, כך שחיפוש שמות ישראליים הופך מאתגר אפילו יותר (אם במקום טל כהן נחפש את צחי איצקוביץ', למשל, יתכן שנצטרך לנסות כמה צורות איות שונות הן לשם הפרטי, הן לשם המשפחה והן לשילובים השונים ביניהם). לכן ניתן להשתמש בקיצורי דרך: הכלי Email Permutator Tool יוצר באופן אוטומטי רשימה אפשרית של כתובות מייל בהתבסס על מילוי כמה שדות פשוטים. כך גם הכלי Email Permutator

    אבל רגע, לא סיימנו.

    כעת יש להעתיק את כל האפשרויות השונות לכתובות המייל, שיצרנו או באמצעות ניחוש בעצמנו או תוך שימוש באחד הכלים שיוצרים את הניחושים האלה עבורנו – להיכנס לחשבון הג'ימייל שלנו, ליצור מייל חדש – ולהדביק אותן בשדה כתובת הנמען. אז יש לרחף עם העכבר מעל כל כתובת ולהתבונן בחלונית הקטנה שמופיעה על המסך: היא תגלה לנו האם הכתובת הזו משויכת לחשבון גוגל קיים או לא. 

    טיפ נוסף הוא לחפש בגוגל את הניחושים הטובים ביותר בתקווה שיימצא אזכור כלשהו שלהן ברשת.

    להשתמש בחיפוש המתקדם של טוויטר

    הרבה פעמים משתמשים בטוויטר נוהגים לשתף את כתובות המייל שלהם, אבל כדי להסתיר אותן מבוטים הם מחליפים את הנקודה במילה "dot" ואת השטרודל במילה "at". לדוגמה, אדם שכתובת המייל שלו היא tal.cohen@example.com יכתוב בטוויטר שכתובת המייל שלו היא tal dot cohen at exemple dot com.

    ברגע שאנחנו מבינים את זה, אפשר פשוט לגשת את תיבת החיפוש המתקדם של טוויטר ולבצע חיפוש אחר המילים dot ו-at בציוצים של האדם שאנחנו מחפשים. אפשר גם לחפש מילים כמו "מייל", "email", "צרו קשר" וכדומה. כמובן שאותה שיטה תעבוד אפילו יותר טוב אם האדם כלל לא טרח להסוות את כתובת המייל שלו בטוויטר באמצעות at ו-dot אלא פשוט כתב אותה כמו שהיא…

    להצטרף לרשימת התפוצה של האדם שאנחנו מחפשים

    אם יש לו בלוג, אתר או ניוזלטר, ניתן להצטרף לרשימת התפוצה ולהמתין שנקבל ממנו מייל. קיים סיכוי גבוה שכתובת המייל שלו תופיע בדיוור הבא שנקבל ממנו. 

    יתרה מזאת, העובדה שאנחנו מצטרפים לרשימת התפוצה שלו מהווה בעצם את הצעד הראשון בבניית מערכת יחסים עימו, ואפשר להתחיל לפתח אותה באמצעות, נניח, לחיצה על "השב" ושליחת שאלה קצרה. גם אם הדיוור עצמו מגיע מכתובת מייל גנרית כמו "newsletter@example.com", עדיין ייתכן שהנמען ישיב לנו באמצעות המייל האישי שלו.

    לפנות אל האדם ופשוט לשאול מה כתובת המייל שלו

    יש הרבה אנשים שמזמינים את העוקבים אחריהם לפנות אליהם בפרטי או לצייץ ולתייג אותם. זה אפשרי, אבל אם אנחנו רוצים לשאול את האדם שאנו מחפשים שאלה ארוכה יותר מ-280 תווים בטוויטר או שלא נוח לנו להשתמש באפשרות יצירת הקשר הפרטית בפייסבוק או באינסטגרם?

    במקרה כזה אפשר לנסות לפנות אליו ופשוט לשאול משהו בסגנון "היי, איך אפשר לשלוח לך מייל? אני רוצה לשאול משהו :)" – ובהחלט יש סיכוי טוב שאותו אדם פשוט יענה ויתן לנו את כתובת המייל שלו. כמובן, בהנחה שאנחנו פונים אליו מפרופיל שנראה אותנטי ולא מפרופיל שנראה פיקטיבי או מפוקפק.

    לשלוח מייל כללי ולבקש שיחברו אותנו לאדם המבוקש

    לרוב החברות והארגונים יש באתר טופס יצירת קשר או כתובת מייל לפניות של הגולשים והלקוחות. בדרך כלל פניות שמגיעות בדרכים הללו מטופלות על ידי איש תמיכה, מזכירה ארגונית או אדם אחר כלשהו בארגון. 

    אפשר להשתמש בטופס יצירת הקשר או בכתובת המייל הזו כדי לשלוח הודעה קצרה ופשוט לבקש שיקשרו בינינו לבין האדם שאנחנו מחפשים. למשל: "שלום, אפשר בבקשה ליצור קשר עם טל כהן?"

    להיות ישראליים

    עם לא מעט "חוצפה" אפשר לפתוח לא ממעט דלתות. בגלל שאנחנו חיים במדינה יחסית קטנה סביר מאוד להניח שיש לכם דרך להגיע כמעט לכל אדם באמצעות חבר של חבר של חבר. אל תחששו ונסו לבדוק עם כל המכרים שלכם אם הדבר אפשרי.

    טיפים אחרונים לסיום

    אם כל הדרכים האלה לא הצליחו, הנה עוד שני דברים קטנים שאולי יקדמו אותנו בדרך למציאת כתובת המייל המבוקשת. הסיכוי אמנם קלוש, אבל לעולם אין לדעת:

    • לבדוק ברשימת אנשי הקשר שלנו. מי יודע, אולי קיים סיכוי שהאדם שאנחנו מחפשים יצר איתנו בקשר בעבר.
    • לחפש בפרופילים שלו ברשתות החברתיות, אולי הוא ציין את כתובת המייל תחת "אודות".  
    • לנסות לחפש את כתובת המייל שלו בלינקדאין. לרוב נהוג להסתיר אותה, אבל אולי דווקא הוא כתב את שלו באופן גלוי.

    ולסיום, בקשה אחת: אנא השתמשו בכלים הללו באחריות. אל תתחילו לשלוח דואר זבל או הטרדות במייל. שמרו על אופי מקצועי בפניה שלכם, היו מסבירי פנים וסבלניים. גם אני לא אוהב לקבל הרבה מיילים שהם פשוט ספאם, אף אחד לא אוהב אותם:) 

    אודות הכותב
    אייל רחמים
    אייל רחמים

    בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

    קידום אתרים בגוגל למעלה

    רוצים יותר כניסות לאתר?

    מדריך ללימודי קידום אתרים
    רוצים שאבדוק לכם את האתר?