קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
איך למצוא דומיינים ישנים?
איך למצוא דומיינים ישנים?

איך למצוא דומיינים ישנים?

לא פעם אנחנו מציגים שיטות שונות וחדשניות לפיתוח של רשת אתרי תמיכה, או בלעז PBN – Private Blog Network. במאמרים האחרונים שהזכרנו את תשתית אתרי התמיכה  ציינתי שיום יגיע ואראה גם איך למצוא דומיינים ישנים בעלי פרופיל קישורים עשיר שניתן לבנות עליהם אתרי תמיכה ואף אתרים מרכזיים. לשמחתכם, היום הזה בדיוק אגיע ובמדריך הבא אסביר איך לאתר ולרשום דומיינים ישנים, כיצד לבדוק איתם ואיך לדעת מתי דומיינים ותיקים מתפנים.

האמת היא שאת השיטה שאני הולך לחפוש בפניכם עזרה לי למצוא דומיינים איכותיים שהצלחנו באמצעות עבודת קידום להביא אותם למקומות הראשונים , לכן מומלץ מאוד לעקוב אחרי השיטה.

ֿ

מעוניינים לקדם את האתר בגוגל? השאירו פרטים

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    מה אפשר לעשות עם דומיינים ותיקים?

    כפי שכבר ציינתי, במרבית הפעמים השימוש העיקרי של דומיינים ותיקים הוא בבניית רשת אתרי תמיכה או בבניית אתרי משנה אך האמת היא שאפשר להשתמש בהם במספר דרכים מתוכחמות אף יותר על ידי הפניות 301 לאתר המרכזי/ אתרי תמיכה. למעשה, רבים מהחברות שמוכרות "תנועה" לאתרים משתמשות בטכניקה של רכישת דומיינים ומכירת ההפנייה / השכרה שלה. איך זה עובד? החברות מאתרות דומיינים בעלי ערכי SEO גבוהים לרבות פרופיל קישורים איכותי וסמכותיות ומוכרות את התנועה שכתובת הדומיין מקבלת.

    איך למצוא דומיינים ותיקים שלב אחר שלב (בחינם)!

    השלב הראשון- סריקה באמצעות Expired Domains.

    לצד תוכנות יקרות שחלקן אף נהדרות, הפתרון החינמי של Expired Domains מאפשר לכל גולש לסרוק ולמצוא דומיינים שווים שכבר פגו או שעומדים לפוג. כדי למצוא את הדומיינים ולהנות משירותי התוכנה, יש להירשם קודם לאתר.

    השלב השני – מציאת דומיינים פגי תוקף לפי סיומת הדומיין / דומיינים שעומדים לפוג

    כעיקרון יש מאות פילטרים שונים שמאפשרים לכם לסרוק רשימות אינסופיות של דומיינים, הפילטור הראשוני והמומלץ ביותר תלוי בצרכים שלכם (אתר תמיכה, תשתית, 301) אבל סביר להניח שאתם מחפשים דומיין במדינה או בזירה מסויימת.

    כדי למצוא דומיינים שכבר פגו, כלומר שהם חופשיים או שמישהו כבר רשם אותם יש להכנס לחיפוש של קטגוריית ה"Deleted Domains" ואז לבחור את רשימת הדומיינים לפי הסיומת הרצויה. נניח שנרצה לחפש דומיינים ישראלים פגי תוקף נחפש את הדומיינים האלו בקטגוריית "ccTLD's HI"  ואז נרד למטה ונבחר בil.

    מציאת דומיינים ישנים

    השלב השלישי – פילטור לפי רשימת פרמטרים

    לאחר שנכנסו למאגר הנתונים של הרשימות עם הדומיינים הישראלים, נוכל למצוא דומיינים רצויים לפי מילות חיפוש, מדדי SEO, וכמובן סטטוס (האם הוא פנוי או רשום).

    בתחילה נכנס ל"show filter"

    איך למצוא דומיינים

    לאחר מכן, ייפתחו לנו 4 תתי תפריטים שכל אחד מהם מכיל אינספור אופציות מתקדמות לפילטור מתקדם. בסרטון תוכלו לשמוע הסבר על מרביתם אך ישנם מספר פרמטרים חשובים במיוחד:

    חיפוש מילות מפתח

    רוצים למצוא דומיין בנישה? אחת הדרכים היעילות ביותר לעשות זאת היא לחפש מילות חיפוש רלוונטיות בגוף הדומיין:

    דומיינים

    סטטוס דומיין ומתי הוא התפנה

    תוכלו לראות במסך מתי הדומיין התפנה, מה הסטטוס שלו וכמובן שבאמצעות המיון תוכלו להגדיר חיפוש של דומיינים פנויים בלבד : "Only available Domains".

    בדיקת מדדים

    ראשית, אם אתם אוהבי Majestic תוכלו לבצע כבר בשלב המיון הראשוני חיפוש לפי מאפייני TF או TR , תוכלו לעשות זאת באמצעות תת התפריט Majestic בפילטרים.

    במידה ואתם לא חובבי Majestic וגם אם כן, חובה לבדוק את הדומיין לעומק לפני שאתם בוחרים להשתמש בו עבור צרכי הSEO שלכם.

    לפני שבכלל נבדוק את פרופיל הקישורים, נרצה לבחון את מידת הרלבנטיות של הדומיין עבור הדרישות שלנו, מה היה בעבר בדומיין וכמה ידיים הוא עבר. הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא באמצעות הArchive שהוא ארכיון אינטרנטי שמאפשר לנו לבחון מה היה באתר לאורך ההיסטוריה.

    פשוט מכניסים את כתובת הדומיין בשורת החיפוש ומבצעים סריקה בין התאריכים השונים.

    אם מצאתם עשרות אתרים שונים או אתרים מפוקפקים כדאי לוותר על הדומיין משום שהוא היה חשוף לאורך הדרך לסיכונים רבים. אם מצאתם דומיין שכמעט ולא עבר ידיים והוא בנישה שלכם, יש מצב גדול מאוד שהוא יכול להתאים לך וחאפשר לעבור לבדיקה הבאה.

    Archive

     

    בדיקות SEO

    אחרי שוידאנו שהדומיין לא עבר הרבה ידיים הגיע הזמן לבדוק את הנתוני SEO שלו ולראות האם באמת קיים פוטנציאל בדומיין שנוכל להשתמש בו עבור צרכי הSEO שלנו. הכלי המועדף שלנו הוא הAherfs שמאפשר להציג חוזק של דומיין מבחינת פרופיל קישורים באמצעות מדד הDR וחשוב מכך, לבדוק את פרופיל הקישורים של הדומיין ידנית.

    ריכזנו עבורכם מספר שלבים מומלצים לבחינת חוזק הדומיין והכדאיות שלו עבורכם:

    בדיקת פרופיל קישורים

    בדקו את פרופיל הקישורים של הדומיין ונסו לבחון את טבעיות ומקור הקישורים. בנוסף, חשוב מאוד לוודא את האנקורים של הדומיין ולראות עבור אילו אנקורים הדומיין מקודם.

    בדיקת מילות מפתח 

    הAherfs מאפשר לכם לדעת באילו מילות מפתח הדומיין מקודם , תוכלו לאתר ולבחון את מילות המפתח המקודמות באתר ולראות האם יש עדיין מילים שמקודמות בגוגל בעבור הדומיין שבחרתם. מאוד יכול להיות שתופתעו לראות מילות מפתח שהדומיין מקודם בהן ותוכלו לנצל אותם לטובתכם.

    בדיקות דומיינים מדריך

    במידה ואתם רואים שיש לדומיין המבוקש נתונים טובים, תוכלו להוסיף אותו לרשימה שלכם ולבחון את הכדאיות שלו לאחר שתבדקו את האלטרנטיבות בשוק הדומיינים שעומדיםן להתפנות.

    איתור דומיינים שעומדים לפוג

    מעבר לדומיינים הפנויים, תוכלו למצוא רשימות של דומיינים שעומדים לפוג בקרוב ולהוסיף אותם לרשימת מעקב שלכם.

    תוכלו לראות את הדומיינים שעומדים להיות בקרוב פגי תוקף באמצעות תת התפריט "Pending Delete" ואז תוכלו למיין את כתובות Co.il ע"י לחיצה על Additional <<Country Code Second Level Domains.

    ברשימה שנפתחה לכם תוכלו לראות את כל הדומיינים שעתידם להשתחרר ותוכלו לנהל מעקב אחר תהליך השחרור שלהם באמצעות חישוב תאריכים או הסתמכות על נתוני המערכת. כעיקרון, אנחנו ממליצים לבחון דומיינים רלוונטים באופן ידני באמצעות האתר הרשמי של איגוד האינטרנט הישראלי שמאפשר לכם לראות את תאריך שחרור הדומיין הרשמי.

     

    איגוד האינטרנט

    חשוב לזכור, לרוב סביב דומיינים איכותיים מתנהלת מיני מלחמה ויזמים וחברות רבות מעוניינים בהם. כדי להגדיל את הסיכוי שלכם לזכות באחד איכותי מומלץ לרשום את הדומיין באמצעות כמה חברות וכמה שיותר מוקדם. זכרו שדומיין מתפנה 45 ימים לאחר התאריך הרשמי "Validity Date" בשעה 12 בלילה בדיוק.

    לאחר שמצאתם דומיינים איכותיים וטובים תוכלו להחליט אילו אתם מעוניינים לנסות לרשום ועל אילו אתם יכולים לוותר.

    טיפים אחרונים לפני שאתם יוצאים לדרך

    דומיינים הם ללא ספק נכס איכותי שיכול לשדרג את האתר שלכם בצורה משמעותית , אם אתם עושים פעילות SEO ומקדמים אתר או כמה אתרים יכולת מציאת הדומיינים היא משמעותית ומצריכה זמן והשקעה לצד מעקב. חשוב לזכור שדומיינים הם כלי נוסף ולא הכלי העיקרי ורצוי להשתמש בהם בחוכמה ולא לבנות רשתות אתרים שברור לכל מי שנכנס שמדובר ברשת של אתרי תמיכה. נסו להיות יצרתיים ולהשתמש בכלי הזה בתור תוספת לפעילות שלכם ולא בתור עבודת SEO העיקרית.

    שאלות ותשובות על רישום דומיינים ותיקים

    מה החשיבות של דומיינים ותיקים?

    דומיינים בעלי ותק הם בעלי פוטנציאל פרופיל קישורים מגוון ואיכותי, ולכן חלקם יכולים להיות נכס של ממש בכל התחלת פרוייקט אינטרנטי.

    איך אפשר לרשום דומיינים ותיקים?

    באמצעות תוכנות מעקב חינמיות ובתשלום, ורישום ראשוני של הדומיינים ברשם.

    האם כדאי לי לרשום דומיין ותיק או דומיין חדש?

    תלוי פרוייקט. מומלץ לעקוב אחרי שלבי המדריך ולבחון את איכות הדומיין ותרומותו הפוטנציאלית באופן מעמיק.

    אודות הכותב
    אייל רחמים
    אייל רחמים

    בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

    קידום אתרים בגוגל למעלה

    רוצים יותר כניסות לאתר?

    מדריך ללימודי קידום אתרים
    רוצים שאבדוק לכם את האתר?