קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
חברות מומלצות לבניית אתרים
בניית אתרים בחינם

חברות מומלצות לבניית אתרים

לפני 20 או יותר שנים, בניית אתר הייתה כרוכה בידע רב, בניסיון מעשי בקוד, וכן במאמצים רבים. מאז עברו הרבה ביטים במפלי הדיגיטל, וכיום יש אינספור ספקיות המציעות שירותי בניית אתרים כמעט בקליק, בלי ידע בקוד ובמינימום מאמץ.

למעשה כיום יש כל כל הרבה ספקי שירות בתחום, עד שנהיה קשה לדעת מי המשתלם ביותר ובמי כדאי לבחור. כדי לעשות קצת סדר בבלגן ולדעת מה הכי טוב לכם, בחרנו כמה חברות מובילות בתחום – בארץ ובעולם.

כאן לא נדבר על פלטפורמות קוד פתוח לבניית אתרים, כגון וורדפרס או מג'נטו – אלא על חברות שמספקות את השירות באופן מלא (בדרך כלל בקוד סגור בפורמט כזה או אחר). מה ההבדל? בעוד שבוורדפרס אתם נדרשים לעשות הכול בעצמכם, ספקי שירות לבניית אתרים עושים כמעט הכול עבורכם תמורת תשלום חודשי.

בניית אתר בחינם VS בניית אתר מקצועי בתשלום💰

אז בתכל'ס, לפני שנגיע להמלצות, ביקורות וכמה טיפים חיוניים בנושא בניית אתרים בחינם, חשוב לעצור רגע ולהבין את ההבדלים בין אתר מקצועי לאתר שאתם בונים בחינם או אפילו אתרים שאתם בונים בזול דרך חברות המציעות שירותים כאלו. 

יתרונות של ממשקים לבניית אתרים💹

  • מעולה לאנשים שאינם בעלי אוריינטציה טכנית
  • פשוט וקל לתפעול ולא נדרשת הרבה תחזוקה
  • כאשר האתרים נבנים במסלולים החינמיים, לרוב מדובר באתרים עמוסים בפרסומות או מוגבלים מאוד
  • יכולת עיצוב די רחבה

חסרונות של ממשקים לבניית אתרים📉

  • קשה מאוד לבנות אתרים טיפה יותר מורכבים הכוללים פונקציות מתקדמות
  • קוד סגור- אתם תלויים למעשה בפלטפורמה ולא יכולים לפתח את מה שאתם רוצים לגמרי (בwix לדוגמה תוכלו לעשות הרבה אבל עדיין לא כמו באתרי קוד פתוח כמו וורדפרס)
  • בעיות קידום- חלק מהפתרונות הללו נחשבים כלא ידידותיים ולא נוחים לקידום אתרים. 

לעומת זאת, כאשר אתם בונים אתר מקצועי בקוד פתוח, יכולות העיצוב שלכם אינן מוגבלות, תמיד תוכלו לשפר ולשנות ואף לבנות מערכות מורכבות. מנגד, ככל הנראה שתידרשו להשקיע סכום ראשוני משמעותי ביחס לפתרונות המוכנים לבניית אתרים וזמן העלאת האתר לאוויר יתארך. 

 

בניית אתרים
הליך בניית אתר בהתאמה אישית

חברות מומלצות לבניית אתרים – TOP 10

ויקס (wix.com)

חברת ויקס נוסדה בישראל בשנת 2006. במהלך משבר הקורונה הפכה לחברה הרביעית בגודלה במדינה, וכן לספק הרביעי בעולם בתחום בניית האתרים (אחרי וורדפרס, שופיפיי וג'ומלה).

ויקס מציעה שירות מהיר וקל לבניית אתרים מכל הסוגים, בשיטת דראג אנד דרופ. בשנים האחרונות החברה ביצעה מקצה שיפורים מסיבי, וכיום אתרי ויקס הם ידידותיים גם לקידום אתרים בכל מובן. ניתן לבחור מתוך מאות תבניות מעוצבות המותאמות לשלל תחומי עיסוק, ולחבר מאות פיצ'רים ותוספים שעושים את החיים קלים.

כמה עולה לבנות אתר בוויקס?

חבילות ויקס נחלקות לשני סוגים עיקריים: אתרים רגילים ואתרי מסחר. עלויות האתרים הרגילים נעות בין 18 ל-105 שקלים בחודש, ובאתרי האיקומרס מדובר על 69 עד 139 שקלים בחודש (התמחור משתנה מדי פעם; מומלץ להתעדכן באתר החברה). חשוב לציין שמי שרוצה חנות אונליין חייב לבחור באתרי איקומרס, שכן רק הם מציעים אופציות סליקה ותשלומים מקוונים.

איך בונים אתר בוויקס?

אחרי רישום קצר בוחרים את שיטת העבודה: או באמצעות מערכת ADI שתקים לכם אתר בצורה אוטומטית לפי שאלון; או הקמת אתר בצורה ידנית באמצעות עורך מובנה המציע תבניות מוכנות שאפשר לשנות.

אחרי שבוחרים דומיין ראשי ניתן לעצב את האתר, להוסיף עמודים ותכנים, מוצרים וכן הלאה. כל אתרי ויקס מגיעים עם אחסון חינם (כלול בחבילה), מותאמים למגוון רזולוציות מסך (רספונסיביים) וכוללים אפשרויות מובנות לקידום אורגני.

יתרונות – wix 

  • שימוש פשוט ביותר, כל אחד יכול לבנות אתר
  • מהירות- תאורטית, האתר שלכם יכול להיות באוויר תוך מספר שניות
  • תמיכה מצוינת עם מאגר שאלות ותשובות וכמות אינסופית של סרטוני הדרכה
  • קהילה גדולה- תמיד תוכלו למצוא עזרה גם ממשתמשים ולא רק מהחברה עצמה
  • יישומים חדשים- אינסוף אפשרויות של הוספת יישומים ופיצ'רים מתקדמים

חסרונות wix

  • הגרסה החינמית יוצרת תדמית לא מקצועית אם אתם בונים אתר מסחרי או רוצים ליצור רושם טיפה יותר רשמי
  • הגבלה בשטח האחסון יכולה להיות בעייתית לאתרים גדולים
  • פרסומות בגרסה החינמית יכול להוות בעיה וליצור קשיים בחווית המשתמש

צפו בסרטון הסבר להקמת אתר בוויקס:

מעבר לאתר: www.wix.com

שופיפיי (shopify.com)

כשמה כן היא, חברת שופיפיי מיועדת להקמת חנויות אונליין (ופחות לאתרי תוכן). החברה נוסדה בקנדה בשנת 2006, ומאז הפכה לאחת המובילות בעולם בבניית אתרים (מקום שני אחרי וורדפרס, בשווי של יותר מ-100 מיליארד דולר).

כיום יש לשופיפיי יותר ממיליון לקוחות בכל העולם, כולל מעל 3,000 באתרים בישראל. הקמת חנות בשופיפיי היא בדרך כלל עניין קל ומהיר, אך צורת העבודה מוכתבת מהפיצ'רים שזמינים לכם (בהתאם לחבילה שבחרתם). ממשק הניהול של האתר הוא פשוט (עד כדי פשטני מדי), ואם תרצו אפשרויות יותר מורכבות ככל הנראה תצטרכו להתקין תוסף / אפליקציה כגון Page Fly לדוגמה (דבר שידרוש שדרוג החבילה). למרות זאת מדובר בחנות ידידותית מאוד וקלה לתפעול, שחוסכת לכם הרבה טרחה ומאמץ (בהשוואה לקוד פתוח).

כמה עולה לבנות חנות בשופיפיי?

  • לייט – 9 דולר לחודש.
  • בסיסי – 29 דולר לחודש.
  • שופיפיי – 79 דולר לחודש.
  • מתקדם – 299 דולר לחודש.
  • שופיפיי פלוס – החל מ-2,000 דולר לחודש.

איך בונים חנות בשופיפיי?

נרשמים ל-14 יום חינם ובוחרים מתוך 100+ תבניות קיימות. מוסיפים את המוצרים עם כל המידע הרלוונטי, כולל תמונות וסרטונים, בוחרים דומיין וספק סליקה והחנות מוכנה. שופיפיי מציעה לכם גם חנויות דרופשיפינג באמצעות שירות oberlo, וכן אפשרות לבחור שירות סליקה של החברה עצמה (במקום אצל ספק חיצוני).

המדריך המלא שלנו >

מעבר לאתר: www.shopify.com

קאש קאו (cashcow.co.il)

קאש קאו היא חברה ישראלית הנותנת מענה לכל מי שרוצה חנות או אתר, בלי להסתבך עם קוד ושאר ירקות. לחברה יש אלפי לקוחות, והיא מנהלת מעל 30,000 עסקאות בחודש במחזורים של יותר מ-15 מיליון שקלים בחודש. בהחלט לא ספק קטן וקיקיוני.

כמה עולה לבנות אתר בקאש קאו?

ראשית חובה לציין שכל החבילות הן בלי דמי הקמה, דמי ניהול או התחייבות כלשהי. ניתן להירשם ל-14 יום ניסיון בחינם בלי להשאיר פרטי אשראי, ומקבלים גם תמיכה בחינם.

העלויות נעות בין 29 ל-449 שקלים לחודש בארבע חבילות עיקריות – בסיסי, מתקדם, מורחב וללא הגבלה. כמו כן גופים ממשלתיים וציבוריים יכולים לקבל חבילות בהתאמה אישית, ועמותות מקבלות אתר בחינם לשנה.

המחיר כולל עשרות פיצ'רים שעושים חיים קלים, כולל התחברות מהירה לספקי הסליקה המובילים בעולם. כאן המקום לציין שעמלת הסליקה יקרה יותר, ככל שהחבילה זולה יותר (בנוסף להסדר מול חברת האשראי שבחרתם). לדוגמה: בחבילה הכי זולה עמלת הסליקה תהיה 5.5%, ובחבילה הכי יקרה – 0.1% בלבד.

איך בונים אתר בקאש קאו?

פותחים חשבון (ניסיון חינם 14 יום), מגדירים הגדרות בסיסיות, בוחרים את סוג האתר, את התבנית הרלוונטית ואת אמצעי הסליקה. לאחר מכן אפשר להוסיף מוצרים, קטגוריות, תכנים וכן הלאה.

צפו בסרטון הדרכה קצר בעברית:

מעבר לאתר: www.cashcow.co.il

ווב פלואו (webflow.com)

חברה אמריקאית שנוסדה בשנת 2013 ויושבת בסן פרנסיסקו, קליפורניה. יתרון משמעותי בווב פלואו הוא מהירות טעינה מעולה (על שרתי AWS של אמזון), עיצובים מרהיבים ומערך תמיכה ענק שכולל ערוץ יוטיוב עם 130 אלף משתמשים רשומים וכמעט 85 מיליון צפיות. לא מפליא כאשר מדובר במערכת עם 3.5 מיליון לקוחות.

חיסרון עיקרי – המערכת שלהם לא תמיד הכי אינטואיטיבית, ולפעמים קשה למצוא או לבצע דברים שבוורדפרס (למשל) היינו עושים בקליק. אומנם לא צריך ידע בקוד או בתכנות, אבל לפעמים אפילו להוסיף פריט לתפריט הניווט עלול להפוך למשימה מתישה למתחילים.

כמה עולה לבנות אתר בווב פלואו?

המערכת מתאימה לכל סוג של אתר – בלוג, חנות ועוד. באופן כללי חבילות האתרים נחלקות לכמה סוגים:

  • אתרים רגילים יעלו אפס, 12, 16 או 36 דולר בחודש, ויש גם חבילה מותאמת אישית לצרכים ארגוניים גדולים יותר.
  • אתרי איקומרס יעלו 29, 74 או 212 דולר בחודש.
  • חבילות המצריכות ריבוי משתמשים יעלו אפס, 19 או 49 דולר לחודש (לצד חבילה מותאמת אישית).

מעבר לכך ניתן לשלב חבילות בהתאמה אישית ולקבל תמחור שונה. מומלץ להתעדכן בעמוד המחירים באתר.

איך בונים אתר בווב פלואו?

אחרי שנרשמים ומגיעים ללוח הבקרה, צריך להבין שווב פלואו מבוסס על "קופסאות בתוך קופסאות". לדוגמה, ה"קופסה" הגדולה ביותר תהיה הרקע; בתוכה יהיו קופסאות קטנות יותר של התפריט; יהיו קופסאות שמוקדשות לכותרות, קופסאות של תוכן וכן הלאה.

אומנם ווב פלואו לא דורש ידע בקוד, אבל הוא כן דורש הבנה קצת יותר טכנית של איך בנויים אתרי אינטרנט. משום כך הוא לא מתאים למתחילים, ומיועד לאנשים שיש להם כבר ניסיון כלשהו בעולם השיווק הדיגיטלי (בדגש על בניית אתרים). כמו כן המערכת פחות מתאימה לאתרי מסחר גדולים עם מאות מוצרים, ונוטה יותר לכיוון של תוכן ותדמית (למרות שיש לה אופציית אתרי מסחר).

בואו ללמוד להשתמש בווב פלואו ב-16 דקות

מעבר לאתר: webflow.com

סקוור ספייס (squarespace.com)

חברה אמריקאית שנוסדה בשנת 2003, ויושבת בעיר ניו יורק וכן בערים נוספות בארצות הברית ובאירלנד. מיליוני אתרים כבר הוקמו במערכת סקוורספייס, והחברה זכתה במגוון פרסים ועיטורים (ביניהם עבור העיצובים המרהיבים שלה, וכן עבור שירותי התמיכה הצמודה).

כמה עולה לבנות אתר בסקוורספייס?

נכון לעכשיו החברה מציעה 4 חבילות עיקריות, כולן מלוות בשירותי תמיכה 24 שעות ביממה: 14, 23, 27 או 49 דולר לחודש. כמות הפיצ'רים הזמינה גדולה מאוד בכל חבילה, ומומלץ לבדוק את האפשרויות באתר החברה: אמצעי פרסום מתקדמים, נקודות מכירה, אנליטיקס ועוד.

איך בונים אתר בסקוור ספייס?

לאחר הרישום ובחירת התבנית מגיעים לממשק הניהול, שמסודר בצורה די פשוטה לעין: רשימת פיצ'רים עיקריים שכל לחיצה על אחד מהם פותחת את הפיצ'רים הרלוונטיים לו. לדוגמה: דפים, עיצוב, מסחר, שיווק, אנליטיקס, הגדרות ועוד.

קליק על כפתור EDIT בחלק העליון יכניס אתכם למצב עריכה. כל חלק בעמוד מסומן בשוליים כחולים; קליק על תיבה קיימת יאפשר לערוך אותה כרצונכם. כמו כן ניתן להוסיף תיבות נוספות בהתאם לצורך: כותרות, תמונות, וידאו, טקסט וכן הלאה. השימוש מאוד פשוט, קל ונוח. לא לשכוח לחבר את הדומיין לאתר, לבצע שמירה ולפרסם.

מדריך סקוורספייס קצר למתחילים:

מעבר לאתר: www.squarespace.com

ווב קום (web.com)

ווב קום היא חברה לבניית אתרים ורישום דומיינים, שהוקמה ב-1999 וממוקמת בג'קסונוויל, פלורידה. נכון לשנת 2017 לחברה יש 3,500 עובדים והכנסותיה מעל מיליארד דולר.

היתרונות הבולטים בשירות הם: בונה אתרים בשיטת דראג אנד דרופ; אלפי תמונות לשימוש חופשי; עשרות תבניות מרהיבות ומעוצבות הניתנות להתאמה אישית ושירות לקוחות מעולה. כמו כן החברה מאפשרת לבנות אתרים גם באמצעות וורדפרס. החסרונות הם קושי בעריכת תמונות, זמני טעינה שעלולים להיות איטיים ואין ניסיון חינם (אך ורק בתשלום).

מעבר לאפשרויות הבנייה והעיצוב של אתרי תוכן או מסחר, החברה מספקת גם שירותי שיווק ללקוחות – קידום אורגני, PPC, רישום באינדקסים לצורך קידום מקומי (בארצות הברית) וכן הלאה. כמו כן ניתן לרכוש דומיין חדש ולקבל שירותי אחסון (חינם בכל חבילה), תיבות מייל, כלי מדיה חברתית והלאה (תלוי בחבילה כמובן).

כמה עולה לבנות אתר בווב קום?

החברה מציעה מענה לכל צורך, והחבילות נחלקות לארבעה סוגים: אתר רגיל ב-1.95 דולר לחודש; אתר עסקי ב-3.95 דולר לחודש; אתר איקומרס בסיסי ב-9.95 דולר לחודש וכן אתר איקומרס פרימיום ב-24.95 דולר לחודש.

שימו לב: הסכומים הללו הם לחודש ראשון בלבד, ולאחר מכן הם מתעדכנים. אם תשלמו לשנה מראש תקבלו 60% הנחה, בלי שדרוגי מחיר בהמשך (נכון לכתיבת מאמר זה). אם תבחרו לבנות אתר וורדפרס דרך ווב קום – החבילות הן 2.95, 4.95 או 6.95 דולר לחודש. גם פה תשלום מראש לשנה מזכה ב-60% הנחה.

איך בונים אתר בווב קום?

כפי שצוין קודם לכן, ניתן להשתמש גם בבונה האתרים המובנה במערכת – וגם לבנות באמצעות וורדפרס. למרות שהמערכת המובנית יחסית קלה לשימוש, יש כמה פיצ'רים שדורשים עקומת למידה קצת יותר ארוכה – כגון עריכת תמונות לדוגמה.

סרטון היכרות עם ווב קום:

מעבר לאתר: www.web.com

סייט 123 (site123.com)

אחרונה חביבה – site123 מאפשרת לכל אחד לבנות אתר בחינם. הפלטפורמה הזו מיועדת בעיקר למתחילים וחובבים שלא רוצים להשקיע יותר מדי, אבל בכל זאת לקבל אתר מעוצב ופשוט לתפעול. ניתן לבנות אתר על דומיין שלכם או על דומיין משני של החברה, וכן להשתמש בשירות גם לבניית דפי נחיתה בודדים.

כמה עולה לבנות אתר עם site123?

חבילת החינם לא עולה כסף ומציעה עד 250 מגה אחסון, עם רוחב פס 250 מגה וכן דומיין משני. אם אתם רוצים אתר על דומיין ראשי תיאלצו להיפרד מ-13 שקל בחודש, כאשר הדומיין בחינם לשנה אחת, עם אחסון 10 ג'יגה, רוחב פס 5 ג'יגה וכן אפשרות לחנות וירטואלית. כמו כן יש 2 חבילות נוספות – חבילה מקצועית וחבילת זהב (אך משום מה התמחור שלהן לא מופיע באתר החברה).

איך בונים אתר בחברת סייט 123?

מקליקים על כפתור "התחל כאן" בראש האתר, בוחרים את סוג האתר (בלוג, חנות, מסעדה, תיירות, אמנות וכן הלאה), נרשמים ובוחרים בחבילה המתאימה. לאחר מכן ניתן לבחור תבנית, להוסיף עמודים ותכנים וכמובן גם לבחור את הדומיין הרצוי (ראשי או משני, בהתאם לחבילה שבחרתם).

אם בחרתם לבנות חנות, תקבלו פיצ'רים די מתקדמים כגון ספקי סליקה, ללא הגבלת מוצרים, רשימת תפוצה במייל והכי חשוב – ללא עמלת מכירה.

מעבר לאתר: site123.com

בניית אתרים בחינם – כלים נוספים

מעבר לחברות שצוינו עד כה, יש גם כמה שמספקות את השירות לגמרי בחינם (חוץ מחבילות החינם בחברות שצוינו לעיל). כמובן שזה מגיע עם מגבלות מסוימות, אבל עדיין – זה מאפשר לכל אחד לבנות אתר או בלוג ללא תשלום. הנה שתיים מהבולטות ביותר בתחום.

וורדפרס.קום (wordpress.com)

לוורדפרס יש גם גרסה חינמית להקמת בלוגים ואתרי תוכן. נרשמים ומקבלים גישה לממשק הניהול של וורדפרס, בו ניתן להוסיף ולערוך עמודים וכן תכנים שונים כגון טקסט, תמונות, סרטונים ועוד. מכיוון שמדובר בגרסה חינמית, לא ניתן לחבר דומיין ראשי, לשלב פרסומות או לקבל מעבר לנפח אחסון מסוים.

אלמנטור (elementor.com)

אלמנטור זה אחד מבוני האתרים המבוקשים ביותר בעולם, עם יותר מ-5 מיליון התקנות. מדובר למעשה בעורך וורדפרס שמאפשר להקים אתר בחינם עם מגוון רחב של אפשרויות מובנות, במקום להתקין עשרות תוספים או להיעזר במפתח. גם פה מדובר בגרסת חינם מוגבלת בהשוואה לגרסה בתשלום ,אבל עדיין מאפשרת חופש תנועה גדול מאוד.

גוגל סייטס (sites.google.com)

מערכת חינמית לבניית אתרים ובלוגים מבית גוגל העולמית. ממשק המשתמש מאוד אינטואיטיבי ומאפשר להקים במהירות עמודים, להוסיף תכנים מסוגים שונים ולעצב את האתר לפי תבניות מוכנות מראש שניתן לשנות בהתאם לצרכים שלכם. השירות והאחסון ניתנים בחינם לבעלי חשבון גוגל, ואפשר גם לחבר דומיין ראשי.

קורס לבניית אתרי וורדפרס בחינם – אצל חוליאן 🙂

במהלך השנה האחרונה הכרתי את חוליאן הבעלים והמייסד של JT – Digital, מדובר באחד מהקורסים המקיפים והמומלצים ביותר במחיר אטרקטיבי למדי, כאשר בסיום גם אתם תבנו אתרי וורדפרס בחינם 🙂

לעוד פרטים אודות לחצו כאן >> קורס לבניית אתרים בחינם

חוליאן טרומפר

– במהלך הקורס תלמדו איך לבנות אתרים, עמודי נחיתה, אתרי חנות, בלוגים ועוד'.

בסיום הקורס תינתן תעודת הסמכה שעשויה לאפשר לכם גם לגייס לקוחות ולמכור אתרים בעצמכם 🙂

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?