קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
קידום אתרי קונימבו – כל מה שאתם צריכים לדעת
חוזה לקידום אתרים

קידום אתרי קונימבו – כל מה שאתם צריכים לדעת

זה לא סוד שאני אוהד מושבע של וורדפרס בכל הקשר לבניית חנויות וירטואליות ואתרי אינטרנט בשל היתרונות הרבים של המערכת בעיקר בשל העובדה שהיא מערכת בקוד פתוח המאפשרת אין סוף שינויים ופיתוחים ידניים. עם זאת, בארץ ובעולם קיימות מספר פלטפורמות בקוד סגור המאפשרות לבעלי עסקים לפתוח חנויות וירטאוליות בקלות, פשטות ומהירות. לצד שופיפי העולמית,בארץ אחת הפלטפורמות הפופלאריות ביותר היא קונימבו הישראלית.

במדריך זה אסקור את קונימבו מזווית של מקדם אתרים, אסביר על היתרונות והחסרונות בשימוש בפלטפורמה ואציג לך את המשנה שלי לגבי קידום אתרי קונימבו.

אז מה זה קונימבו בכלל?

כפי שאמרתי, קוינמבו היא מערכת איקומורס הפועלת בארץ כבר למעלה מ10 שנים ולפי אתר החברה יש למעלה מ1000 אתרים המשתמשים בפלטפורמה. 

היתרונות המרכזיים ביותר של המערכת עבור בעלי עסקים הינם:

  • מערכת ניהול הזמנות מובנית, קלה ופשוטה באופן יחסי לתפעול
  • עיצובים יפים מאוד וחווית משתמש שניכר כי החברה משקיעה לא מעט בה
  • רספונסיביות מלאה באתרים, בדקו זאת בעצמכם
  • מערכת שנבנתה במיוחד לרוכשים באונליין ולכן כל החשיבה מאחורי האתר בנויה בצורת לקוח בחנות ( הוספה לעגלה, תשלום , סליקה וכו')
  • צוות שמתמחה אך ורק במערכת

למרות היתרונות הרבים, יש גם חסרונות למערכת כפי שאני רואה אותה

  • מערכת סגורה ותלות מוחלטת בצוות החברה – החיסרון המרכזי ביותר לדעתי
  • אתגר מסויים לקדם את אתרי קונימבו לעומת אתרי וורדפרס רגילים- הצוות בקונימבו משקיע לא מעט כדי לבצע התאמות SEO בשנים האחרונות אבל למרות זאת המרחק מוורדפרס עדיין קיים ומשמעותי

אם אתם מתלבטים האם להשתמש במערכת בשל היתרונות והחסרונות שהצגתי או בגלל כל סיבה אחרת אשמח להעניק לכם ייעוץ חינמי לגמרי ושפוך לכם קצת יותר אור:)

קידום אתרים וקונימבו דגשים עיקריים

מעבר לכל הפעולות הטכניות שאתם סביר להניח מבצעים עם כל אתר ואתר במסגרת הפעילות השוטפת של הקידום האורגני, יש מספר היבטים חשובים במיוחד שיש לשים לב אליהם בקידום אתרי קונימבו.

כתובות IP

בקונימבו כל האתרים מתארחים בשרתי החברה ואי אפשר לבחור אחסון אתרים חיצוני. לכן, העובדה שכל האתרים יושבים על אותה כתובת IP יכולה להיות בעייתית מאוד מאוד עבור קידום אתרים מאותה נישה ויש שיאמרו שהבעיה הזו אף עלולה להוביל לענישה יום אחד במקרים מסוימים. לכן, חשוב לוודא שאתם רוכשים את פיצ'ר הIP הפרטי של קונימבו כדי לקבל "אי פרטי" שיתן לכם הגנה ושקט בנושא הזה שהוא קריטי בעולם הSEO.

כתובות URL

לא פעם כתבתי בבלוג על החשיבות  הרבה של כתיבה נכונה של כתובות URL בכל נושא היררכיית האתר. בקונימבו יש לכם שליטה חלקית בלבד על נושא זה משום שכל עמוד מקבל מספר סידורי בכתובת הURL ורק לאחריו אתם יכולים לשלוט בנראות וצורת הכתובת.

כתובת URL במערכת

תוכן וסקשיין מאמרים

כפי שציינתי בסקירה של יתרונות המערכת, היתרון המרכזי של קונימבו הוא גם היחסרון שלה. כלומר, המערכת בנויה בתור חנות והלבישו עליה את כל שאר הדברים ההכרחיים מבחינת SEO ושיווק. אחד החסרונות הבולטים ביותר לכך הוא דרך הצגת המאמרים שבאתרי קונימבו רבים פשוט הוחלפו בעמודי מוצר. הדרך הנכונה לעשות זאת היא לפתוח את העמודים הללו בתור דפים נוספים ולא באמצעות שינוי של דפי מוצר.

תגיות קנוניקל

תגית הקנוניקל היא כל כך הכרחית וחשובה בעולם קידום האתרים ולכן חבל לי מאוד שהנושא הזה עדיין לא מונגש בצורה מקסימלית לפתרון על ידי צוות קונימבו. כעיקרון, ניתן לשנות את תגית הקנוניקל באמצעות פנייה לשירות הלקוחות של המערכת אך עדיין אין שליטה עצמית גמורה. 

הוספת קובץ robots.txt

כעיקרון אין אזור מובנה להוספה של העמוד הזה ויש ליצור דף חדש בצורה רגילה ופשוט לתת לו כתובת של robots עם הקוד המתאים, כפי שמוצג באתר קונימבו באזור של מקדמי האתרים.  אם אתם לא בטוחים או יודעים למה העמוד הזה חשוב כל כך, ממליץ לכם לקרוא על כך במילון המושגים שלנו.

בתמונה תוכלו לראות כיצד קונימבו ממליצים להוסיף את העמוד הזה ( כמובן שכל אחד מחליט על תוכן הקובץ בעצמו).

 

הוספת קובץ Robots.txt
קרדיט: אתר קונימבו

בנוסף ל"אתגרים הללו" יש מספר היבטים נוספים שחשוב לקחת בחשבון ודי ידועים בקהילת הSEO בכל הנוגע למערכת קונימבו.

  • מהירות טעינה- לאחרונה קונימבו הוציאו תוסף המאפשר לשפר את מהירות הטעינה אך חשוב לבדוק את מדדי המהירות שאתם מקבלים
  • פירורי לחם- לא בטוח בכלל שגוגל יצליח לקרוא בצורה נכונה את פירורי הלחם באתר בצורה נכונה. נסו לבדוק זאת באמצעות הכלי לבדיקת נתונים מובנים ובמידת הצורך פנו לקונימבו ( יש להם קובץ עזרה שאמור לעזור לגוגל לקרוא את הנתונים הללו בצורה טובה יותר, מודה שלא ניסיתי עדיין:))
  • סריקה בצפרדע- יש להגביל את תדירות סריקת הכתובות בצפרדע כדי לאפשר לצפרדע לקרוא את האתר. במידה ונחסמתם עליכם שוב לפנות לקונימבו.

רוצים ללמוד איך לבצע סריקה יעילה באמצעות הצפרדע ולקבל תובנות מרכזיות על האתר שלכם? הכנתי לכם מדריך בדיוק בשביל זה- המדריך למתחילים של Screaming Frog.

לסיכום – קידום אתרים וקונימבו הולך ביחד?

עם פעם הייתי אומר לכם ישירות – לא! היום אני יכול להגיד בזהירות "המלצתי האישית היא שלא אבל גם במידה וכן אפשר להסתדר". החברה בקונימבו מבצעים מספר שינויים בשנים האחרונות המנגישים את עבודת מקדמי האתרים והופכים את המערכת לקלה הרבה יותר לתפעול מבחינה זו. עם זאת, למרות הכל המערכת היא בקוד סגור ויש לכך השלכות רבות מזווית קידום אתרים אך גם מבחינה עסקית. לכן, אני מאמין בגדול במציאת פתרונות מתאימים למצבים ייחודיים ואני באמת מעודד אתכם לבצע את המחקר ואף לדבר איתי לכל שאלה ושאלה.

שאלות ותשובות פופלאריות על מערכת קונימבו

האם אפשר לקדם אתרי קונימבו?

כן. למרות שיש לא מעט אתגרים שיש להתגבר עליהם פעילות הקידום אפשרית לגמרי.

כמה עולה לקדם אורגנית אתר קונימבו?

כמו כל נושא המחירים וקידום האתרים, התשובה היא תלוי. כעיקרון המחירים מתחילים באזור ה2,500 ש"ח.

האם אתם מקדמים אתרי קונימבו?

כן. נשמח לשוחח ולבנות לכם תוכנית מותאמת אישית ומבוססת תוצאות.

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?