חוות קישורים

מהי חוות קישורים?

קבוצה של אתרים המחליפה קישורים בתדירות גבוהה בניהם, למעשה נניח שיש לרשותכם רשימה של עשרות אתרים, שאחד מקשר לשני ובחזרה, המונח חוות קישורים מתייחס לשיטה שהייתה נפוצה בתהליך קידום אתרים בעבר, השיטה הזו בדרך כלל הובילה אתרים לכמעט מצב של עונש של גוגל, לצערי אני נתקל בלא מעט מקדמי אתרים שעוד היום לא מקפידים להיזהר ומייצרים חוות קישורים.

כיצד גוגל מטפל ב- "חוות קישורים"?

למעשה נכון לעדכון פינגווין האחרון "פינגווין בזמן אמת" גוגל איננו ממהר להעניש אתרים, הוא כבר יודע די להתעלם מקישורים מסוג כזה, כאשר במקרים מסוימים הם דוחקים את האתר אחורה בצורה הפוכה מהשפעת קישור, במקרים נדירים ניתן להתקל בעונש של ממש.

כיצד למנוע מצב שגוגל יתייחס לפעילות קישורים (תשתית קידום) כאל חוות קישורים?

לא צריך להיתמם, כל מקדם אתרים יודע שעל מנת להצליח בתהליך קידום אתרים, יש צורך בקישורים, בדרך כלל מקורות הקישורים הנפוצים ביותר הם, תשתית של אותו מקדם, קבוצה של אתרים שהוא נעזר בהם לקישורים, כמובן שיש דרכים נוספות לבניית פרופיל קישורים נכנסים, ישנם 4 פעולות שיעזרו לכם להימנע ממצב של חוות קישורים:

  1. פצלו כתובות IP- רוב חברות האחסון מאפשרות לתת לאתרים, כתובת IP נפרד כמובן בחברת האחסון האהובה כליי UPRESS קיימת אפשרות פשוטה לעניין.
  2. אל תקשרו בין האתרים- זה די מפתה לפעמים, אני נוהג לחזק את אתרי התמיכה בעצמם שיהיו גם בעלי כח, עדיין אל תקשרו בניהם.
  3. עיצוב/פיתוח – אחת הדרכים הפשוטות היא להשקיע בחווית המשתמש באתרי התמיכה השונים שלכם, לא מומלץ לשכפל תבניות חינמיות זה די מסגיר.
  4. צור קשר – הקפידו לשלב רשתות חברתיות, עמודי צור קשר שמסייעים לאתר לקבל יישות שונה.