קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
יעדים בתהליך קידום אתרים
יעדים בתהליך קידום אתרים

יעדים בתהליך קידום אתרים

בעיני הגורם מספר אחד לנטישת לקוח או לאי שביעות רצון של לקוח הוא העדר הגדרה, בין אם אתם מקדמי אתרים או בעלי אתרים המאמר הזה מסביר מצוין איך לא להתאכזב מספק קידום אתרים ויותר חשוב למה לצפות בתהליך קידום אתרים.
הבנה של מורכבות התהליך, לצד הגדרה וקביעת יעדים מוגדרים ומדידים מראש יכולה למנוע מצבים של אי נעימות של שני הצדדים.
[toc]

הטעות הנפוצה- מדידת מיקומים כתנאי יחיד להצלחה

בתכל'ס, כל הלקוחות רוצים דבר אחד- להגדיל את המכירות/תנועה לאתר ולהגיע ליותר לקוחות פוטנציאליים. הבעיה מתחילה כאשר הם מתרגמים באופן אוטומטי את היעד שלהם (שהוא כאמור יותר לקוחות/תנועה- מכירות) ליעד של "מקום ראשון בביטוי X". ברמה הבסיסית, ברור שהשאיפה וכל העבודה שלנו אנשי הSEO מכוונת לדירוג הגבוה ביותר, שהוא הפסגה, המקום הראשון.

דירוג תמונות בגוגל

עם זאת, חשוב לזכור שמבחינה אסטרטגית לא תמיד הביטוי שהלקוח רוצה לקדם הוא הביטוי הנכון עבורו שיביא לו את התנועה האיכותית שהוא מחפש. לפעמים, יש מלחמות רבות על ביטוים שנחשבים "יוקרתיים" אך ביטויים אלו באופן משמעותי הרבה פחות ממירים.

הגדרת מטרה ראשונית

אנחנו , אנשי הSEO רוצים לייצר תנועה איכותית שתמיר ותיהיה רווחית ללקוחות שלנו, ולא להילחם מלחמות שגוזלות תקציב בעבור ביטויים לא ממירים. לכן, נבחר בביטויים שמשקפים כוונת רכישה גבוהה "Buyer Intent".

בוא ניקח לדוגמה חברת תיירות שרוצה לבצע תהליך קידום אורגני באתר שלה. האינסטינקט הראשוני של כל לקוח ממוצע הוא לבקש שנבצע תהליך קידום עבור הקטגוריה או מילת המפתח המרכזית (כפי שהוא רואה את זה) והיא – חברת תיירות.

אז נכון שיכול מאוד להיות שאם נקדם את הביטוי " חברת תיירות" נצליח לדוג כמה המרות ובנוסף נוכל לבנות קהל לרימרקטינג בערוצים שונים, אבל המשאבים שנשקיע כדי לקדם את הביטוי הזה לאו דווקא ישקפו רווחיות עבור הלקוח שלנו.

בנוסף לרוב המוחלט של הלקוחות שרוצים קידום בביטויי מפתח, ישנם לקוחות נוספים שפחות מעוניינים בלייצר מכירות או תנועה של לקוחות לאתר שלהם, וזקוקים לשירותי ניהול מוניטין או קמפיין חשיפה כדי לעורר מודעות של המותג. בעבור לקוחות אלו, אנו בהחלט נלך על אסטרטגיה של קידום בביטויים יוקרתיים ונרכז את מירב המאמצים שם.

הרוב המוחלט של הלקוחות מעוניין בתנועה, לידים, ומכירות, ולכן נתמקד במאמר זה בפרופיל לקוחות זה ולא בלקוחות שמעוניינים בקידום עבור שירותים אחרים.

קידום מילות מפתח נכונות

קודם כל, מבינים מה התחום הרווחי ביותר עבור הלקוח שלנו וממנו גוזרים את מילות המפתח הרלוונטיות ביותר שמשקפות רצון רכישה של הקונה. לדוגמה, אם עולה המסקנה שהיעד "רומא" רווחי מאוד עבור החברה, נשאף לקדם את כל הביטויים הסובבים שיכולים לייצר רווח ללקוח ומשקפים כוונת רכישה גבוהה כמו: "טיסות לרומא בדקה ה90", או "מלונות במרכז רומא".

נבצע מחקר מקיף ונבין ביחד עם הלקוח את כל ביטוי המפתח הרווחים ביותר, "ביטויי כסף" ובהם נתמקד בשלב ראשוני.

רוצים ללמוד כיצד לבצע מחקר מילות מפתח מקיף ורווחי? תוכלו לקרוא על כך במאמר שהכנו ⬇️⬇️

מחקר מילות מפתח שיביא לקוחות

תהליכי SEO ופרמטרים מדידים במשפך השיווקי ( שלושת הממים)

מודעות> מעורבות> מכירות

מודעות

כבר בשלב פיתוח המודעות לאתר שאנחנו מקדמים, או בשפה טיפה יותר פשוטה, עבודה על היכולת שלנו להגיע להגיע לכמה שיותר גולשים רלוונטים, יש מספר מדדים שנרצה לבחון כדי לכמת את ההצלחה של חברת הקידום בתהליך.

  • עליה בכמות הגולשים שמגיעים לאתר
  • הנראות של האתר במנועי החיפוש
  • אחוז הCTR , כלומר הClick Through Rate אשר מתקבל מתוצאות אורגניות ( יחס חשיפות-הקלקות)
  • התנועה המתקבלת מURL חיצונים (מקישורים חיצונים)

מעורבות

אחרי שהצלחנו להגיע לגולשים, הגיע הזמן לבדוק עד כמה הם רלוונטים עבורנו ונוכל לבחון זאת ע"י מעורבות ופעולות שהם עושים באתר. את המעורבות נבחן ע"י המדדים הבאים:

  • אחוז נטישה – כמה גולשים מגיעים ועוזבים מהר את האתר?
  • עמודים/גולש-  בכמה עמודים צפה כל גולש במהלך השהות באתר.
  • זמן שהות- כמה זמן הגולש מבלה באתר , כמובן שככל שהוא מבלה יותר זה מעיד על יותר עניין.

מכירות/ המרות

הדבר האחרון והמשמעותי שאנחנו יכולים לבדוק באמצעות מדדי SEO ולשפר כל הזמן הוא שיעור המכירות/המרות או לידים המתקבל באמצעות האתר. נעשה זאת ע"י המדדים הבאים:

  • שיעור הרווח המתקבל מגולשים אורגנים
  • אחוז השיפור במכירות המתקבלות מתנועה אורגנית
  • שיעור ההמרה המתקבל מגולשים בתנועה אורגנית
https://www.link-assistant.com

הרחבה חשובה: כלים לבחון את התנועה לאתר

מה כל המטרה של SEO? שיפור במיקומים? דירוגים גבוהים? אז זהו, שלא.

היעד של כל מה שאנחנו עושים (ותאמינו לי, אנחנו עובדים קשה) הוא להגדיל את התנועה לאתרים של הלקוחות שלנו.  לכן, חשוב לחדד את הנקודה הבאה:

היעד שלנו הוא להגדיל את התנועה והחשיפה לאתר באמצעות קידום הביטויים הרלוונטיים ללקוח. כלומר, עבודת הקידום היא אמצעי להגדלת התנועה לאתר ולא היעד עצמו.

לכן, כדי לבחון את עבודת הSEO שנעשית באתר נרצה לראות גידול בתנועה לאתר, ולאו דווקא את המיקום של ביטוי כזה או אחר.

הגדלת התנועה לאתר היא דבר יפה, אבל לגמרי מיותרת אם היא מתבצעת באמצעות ביטויים לא רלוונטים ללקוח שלנו. לכן, חשוב לבחון את איכות התנועה המתקבלת באמצעות כלים כמו גוגל אנאלטיקס והסרץ' קונסול.

כיצד נעשה את זה ? בשתי דרכים עיקריות:

באמצעות האנליטיקס: נבחן את כמות התנועה בעמודי היעד שלנו (העמודים שאנחנו רוצים לקדם) ונראה אם אכן חלה עלייה בהם.

באמצעות הקונסול: נבדוק את כמות ההקלקות בעבור הביטויים שאנחנו רוצים לקדם ונראה אם יש עלייה בכמות.

דגשים נוספים בנוגע למדדים באנלטיקס:

  • Bounce rate– חשוב לבדוק את הנתון הזה שנותן לנו אינדקציה האם הגולשים שנכנסים לאתר מוצאים את התוכן כרלוונטי (אלו שלא נוטשים). ככל שהbounce rate יותר נמוך כך יותר טוב.
  • זמן שהייה באתר- נתון נוסף מעניין שמאפשר לנו להבין כמה זמן כל גולש מבלה באתר.
  • צפייה בעמודים פרק גולש– אינדקיצה טובה מבחינתו לדעת האם הגולשים מוצאים עניין באתר שלנו מעבר לעמוד ספציפי. לדוגמה, מעבר מבלוג לעמוד שירות.

הערה חשובה בנושא של התנועה באתר– יש גם פרויקטים שבהם התנועה לאתר תרד באופן כללי אך התוצאות שהלקוח יניב מהאתר יהיו הרבה יותר גבוהות בגלל חידוד המיקוד של התנועה וניקוי עמודים לא רלוונטים.

לסיכום,

קביעת מדדים ויעדים להצלחה היא גורם מפתח להצלחת קמפיין SEO , וכן חשוב מאוד לבחון את כלל המדדים לפני שקופצים למסקנות. עבור מקדמי אתרים, מומלץ לנהל מעקב מסודר ולהסביר ללקוח כמה שיותר על כל פעולה שבוצעה. אם אתם לקוחות, דרשו הסברים מלאים ועקבו אחר השינויים בפרמטרים.

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?