קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
מה זה שופיפיי? מדריך אתרי Shopify למתחילים
קניית ומכירת לידים

מה זה שופיפיי? מדריך אתרי Shopify למתחילים

לאט אבל בטוח הפכה Shopify לאחת המובילות בעולם בתחום האיקומרס. מיום היווסדה ב-2004 ועד היום, הפכה שופיפיי לחברת ענק בשווי של 100 מיליארד דולר, עם מיליוני לקוחות מרוצים בכל רחבי העולם (וגם בישראל).  המאמר הבא נכתב לאחר שבשנים האחרונות קיבלתי אינספור הודעות ופניות מלקוחות שתהו האם כדאי להם להשתמש בשופיפי או בוורדפרס או לחילופין אלו שכבר נמצאו באחת מן הפלטפורמות רצו לבדוק האם כדאי לעבור מן האחת לשנייה.

אם חשקה נפשכם באתר אינטרנט שיכול גם למכור מוצרים, שופיפיי היא בהחלט אחת האפשרויות הטובות כיום. החברה הקנדית שולטת על 23% משוק פלטפורמות האיקומרס בארצות הברית, ונכון לעכשיו יש לה יותר מ- 1.75 מיליון לקוחות ברחבי העולם (זאת בהשוואה ל-42,000 משתמשים ב-2012 לדוגמה). הכנסות החברה ב-2021 הגיעו לכדי 4.6 מיליארד דולר, עלייה של 57% לעומת 2020 – ושוויה הנוכחי עומד על כ-100 מיליארד דולר.

כשזה נוגע לחנויות אינטרנטיות אני לחלוטין ממליץ לבנות אותן על פלטפורמת Shopify, לתקופת ניסיון ללא עלות (ולאחר מכן – 1$ לחודש למשך שלושה חודשים) לחצו כאן.

למה כדאי שופיפיי?

  • כי כל אחד ואחת יכולים לבנות חנות אונליין בקליק, בעיצוב נהדר ובמחיר שפוי לגמרי (ראו בהמשך).
  • כי שופיפיי היא מנוע כלכלי גלובלי של יותר מ-320 מיליארד דולר. כמעט חצי מיליארד בני אדם קנו בחנות שופיפיי כלשהי בשנת 2020 (עלייה של 58% לעומת 2019). 
  • כי אפשר לסלוק תשלומים אונליין גם בלי ספק חיצוני (Shopify Payments).
  • כי גם המותגים הגדולים בנויים על שופיפיי (פפסי, נסטלה, יוניליבר, טסלה ועוד).
  • כי יש גם 7,000 אפליקציות (תוספים) שאפשר ליישם באתר.
  • כי לרשותכם עומד מערך מקיף של תמיכה וסיוע.
  • ועוד…

שופיפיי פועלת ביותר מ-175 ארצות ברחבי העולם, ורוב החנויות המוקמות בה עוסקות בתחום ההלבשה. 52% מלקוחות שופיפיי הן נשים ושני שליש הם בני דור ה-Y. כאן המקום לציין שאומנם שופיפיי מיועדת בעיקר למכירת מוצרים, אבל כמובן שאין שום בעיה להוסיף לה גם אפשרויות תוכן כגון בלוג / מגזין וכן הלאה.

בישראל היו כמעט 3,000 חנויות שופיפיי נכון לאוקטובר 2020; רובן בסיומת הבינלאומית COM, שכן הן פונות לקהל בחו"ל (63%). בנוסף, גם רוב חנויות השופיפיי בישראל (25%) הן בתחום ההלבשה.

כמה עולה לפתוח חנות בשופיפיי?

שופיפיי היא מערכת CMS בקוד סגור (מה שבדרך כלל רומז לעלויות גבוהות יותר מקוד פתוח), אבל התמחור החודשי מאוד נוח. החברה מציעה כמה מסלולים עיקריים נכון לעכשיו, המותאמים למגוון רחב של צרכים:

  • מסלול לייט – 9 דולר לחודש.
  • מסלול בסיסי – 29 דולר לחודש.
  • מסלול שופיפיי – 79 דולר לחודש.
  • מסלול מתקדם – 299 דולר לחודש.
  • מסלול שופיפיי פלוס – החל מ-2,000 דולר לחודש.

תשלום מראש לשנה יזכה אתכם ב-10% הנחה. תשלום מראש לשנתיים יזכה ב-20% הנחה. כמו כן לשופיפיי יש תוכנית שותפים המציעה 58 דולר עבור כל אחד שמקים חנות בתשלום, דרך הקישור שלכם.

אז למה אתם מחכים? השגנו לכם הטבה משתלמת להרשמה והתנסות בפלטפורמה בחינם!

  • תקופת ניסיון בחינם – ללא צורך בהזנת כרטיס אשראי!
  • שלושה חודשים ראשונים (לאחר תקופת הניסיון) – בעלות של 1$ לחודש בלבד!

לקבלת ההטבה המשתלמת והרשמה מיידית לחצו כאן!

איך בונים אתר שופיפיי?

בעקרון מדובר בכמה שלבים קצרים ומהירים:

  • שלב 1 – נרשמים ומקבלים 14 יום חינם.
  • שלב 2 – בוחרים עיצוב מתוך יותר מ-100 סוגים קיימים.
  • שלב 3 – מוסיפים מוצרים עם כל הפיצ'רים שלהם (תיאורים, תמונות ועוד).
  • שלב 4 – בוחרים דומיין לאתר (אם עדיין אין לכם אחד, אפשר לקנות דרך שופיפיי בתשלום נוסף).
  • שלב 5 – בוחרים ספק סליקה מתוך הרשימה (או משתמשים בשופיפיי payments).
  • שלב 6 – זהו! עכשיו אפשר להתחיל למכור, לשווק ולתפעל את החנות.

מי שרוצה מדריך מקיף להקמת חנות יכול להיכנס לכאן, או לחילופין לצפות בהדרכה קצרה בעברית:

אין לכם מוצרים משלכם? הקימו חנות דרופשיפינג

גם אם אין לכם מוצרים או שירותים משלכם להציע, אל דאגה. שופיפיי הקימה במיוחד עבורכם חברת בת בשם Oberlo.

באמצעות הפיצ'ר הייחודי הזה, שככל הנראה לא תמצאו בשום CMS אחר, ניתן להקים חנות וירטואלית לצורכי דרופשיפינג. היתרון הוא שאינכם צריכים להתעסק במלאי ובמשלוחים, ועדיין תוכלו להרוויח כסף ממכירת מוצרים.

איך משווקים ומפרסמים חנות שופיפיי?

שופיפיי מציעה חיבורים לרוב פלטפורמות הפרסום כיום, בדגש על גוגל ופייסבוק כמובן, כולל סנכרון פידים של מוצרים. כמו כן לוח הבקרה למשתמש כולל גם נתוני אנליטיקס פנימיים בפילוחים שונים – ערוצי טראפיק, המרות / מכירות, נייד מול דסקטופ וכן הלאה.

שופיפיי מציעה גם מערכי שיווק דיגיטלי מתוצרתה, כגון Shopify Email, המאפשר לשלוח דיוורים ללקוחות העסק; צ'ט תמיכה ושירות (Shopify Inbox) ועוד. כמו כן כל חנות שופיפיי היא רספונסיבית ומוכנה מראש לצורכי SEO.

כל השאר תלוי בכם. שימוש נבון ונכון באפיקי השיווק הזמינים לכם, בשילוב הפיצ'רים הייחודיים לשופיפיי, יביא לכם את זרם המבקרים הדרוש למכירות אונליין. הנתונים היבשים אומרים שניתן להרוויח כמעט כל סכום אפשרי מהחנות שלכם בשופיפיי.

חסרונות של חנות שופיפיי

אין ספק ששופיפיי היא אחת הפלטפורמות הטובות והמבוקשות בעולם להקמת חנויות וירטואליות; אבל יש לה גם כמה חסרונות שכדאי להיות מודעים לקיומם. הנה כמה מהם.

החנות לא באמת שלכם

בניגוד לאתרי קוד פתוח כגון וורדפרס, הנמצאים בבעלותכם המלאה – בשופיפיי אתם "שוכרים" שרת (Hosted Solution). זה אומר שכל מי שקונה חנות מקבל למעשה אחסון כחלק מהחבילה. בדרך כלל ההבדל הסמנטי לא ממש משמעותי, עד שנכנסים לעומק ההבדלים הנוספים שנגזרים מכך (ראו בסעיפים הבאים). לדוגמה, אי אפשר לאחסן אתר שופיפיי בחברת אחסון חיצונית אחרת – אלא אך ורק בשרתי שופיפיי.

העיצוב מוגבל

מתוך 100 תבניות המוצעות למשתמשים, בסביבות 15 הן חינמיות (כאשר כל אחת מגיעה ב-2-3 וריאציות שונות, כך שמקבלים 30-45 תבניות בחינם). בהחלט סביר, כל עוד זה עונה לצרכים בסיסיים בלבד. כל שאר התבניות עולות בין 150 ל-350 דולר. עם זאת יש לציין שקיימת גישה לקוד גם למפתחים ולמשתמשים מתקדמים יותר.

התוכן מוגבל

אומנם ציינו מראש שניתן להוסיף לאתר גם עמודי תוכן, אבל זה לא מגיע בקלות. מכיוון שחנות שופיפיי היא (כשמה) חנות למכירת מוצרים, אפשרויות התוכן הבסיסיות די מוגבלות. כדי ליצור עמודי תוכן קצת יותר מורכבים, תצטרכו להפעיל אפליקציות נלוות בנוסף למבנה הקיים (כגון Page Fly ואחרות). גם אפליקציות אלו עשויות להיות מוגבלות בגרסתן החינמית, ומעבר לסף כלשהו של פעולות תידרשו לשדרג את החבילה.

כל שינוי קטן עולה כסף

רוצים שורת טקסט קטנה בראש החנות, שתיידע את הקונה כמה מוצרים צריך להוסיף כדי לקבל הנחה? שלמו 4.99 דולר לחודש. צריכים רישום וכניסה לחנות גם דרך רשתות חברתיות? היפרדו מ-9 דולר בחודש. רוצים למכור גם בחנויות פיזיות בלי הגבלה (POS – Point of Sale)? שלמו 89 דולר לחודש פר כל מיקום… וכן הלאה. באתרי וורדפרס, למשל, אפשר לפתח דברים כאלה בקלות יחסית – או לפחות למצוא תוסף חינמי שיעשה זאת.

רגע לפני סיום

אפשר היה להמשיך עם מסכת היתרונות והחסרונות של שופיפיי, אבל הבהרנו את החלקים העיקריים ביותר. מי שרוצה לקרוא סקירה מקיפה ומעמיקה מאוד באנגלית – מוזמן להיכנס לכאן.

אז איך תדעו האם שופיפיי מתאימה לעסק שלכם? בסך הכול מדובר באחד מהפתרונות הטובים ביותר למתחילים, שרוצים לבנות ולנהל חנות דיגיטלית. הכול קל ונגיש להקמה ולתפעול, כל עוד מדובר בצרכים בסיסיים. אומנם גם מפתחים ומשתמשים מתקדמים יכולים לשחק עם הקוד ולעשות קסטומיזציות, אבל זה בפירוש לא באותה קלות המוכרת לנו מאתרי הפועלים על וורדפרס (שכנגדו משווים הכול. ככה זה כששולטים ב-40% משוק האתרים בעולם).

לחנות שופיפיי יש מספיק פיצ'רים מעולים כדי להיכנס לתחשיב שלכם כספק טוב. גם אם תרצו לעבור אחר כך לספק אחר, ניתן יהיה לייצא מוצרים ושאר תכנים (אם כי יש מצב שזה לא יהיה חלק לגמרי, כמו בקוד פתוח). מומלץ מאוד לנסות את החנות בחינם למשך 14 הימים הראשונים, כדי להבין מול מה אתם עומדים. רוב הסיכויים שתהיו מרוצים, אז אין לכם מה להפסיד.

למה אתם מחכים? להרשמה לתקופת ניסיון והטבה משמעותית במחיר החבילה לחצו כאן.

בהצלחה!

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?