כל בעלי האתרים והיזמים המנהלים אתרים כבר מספר שנים מכירים את הנוהל הקבוע שאחת לכמה זמן צצות תקלות "כאילו משום מקום". האמת היא שהתקלות האלו לא צצות משום מקום ובדיוק כמו שיש טיפול קבוע לרכב שלכם אז גם האתר שהוא המנוע השיווקי המרכזי והחזות של העסק שלכם זכאי לטיפול תקופתי ותחזוקה שוטפת כדי למנוע תקלות ולהבטיח פעילות תקינה. במאמר זה אסקור את הדברים החשובים שעליכם לדעת לפני שאתם מחליטים על חברה לתחזוקת אתר ואדגיש את מה שחשוב לשים לב לפני כל התקשרות כזו.
למה אתם בכלל צריכים לתחזק את האתר שלכם?
יש המון סיבות שונות לכך שחברות לתחזוקת אתרים בכלל קיימות. חלק מן הסיבות קשורות לתפעול שוטף, אחרות קשורות לאבטחה ונוספות הכרחיות לשם עדכונים שוטפים כפי שתוכלו לראות בפירוט היותר נרחב שלנו.
- עדכון תוספים ומערכות שונות המצריכות שדרוגי גרסה
- עדכוני כרסה למערכת הניהול של האתר (וורדפרס, מג'נטו או כל אחת אחרת)
- איתור חולשות אבטחה ומניעה שלהן באמצעות ביקורת שבועית
- קיבוץ תמונות וקבצי מדיה לטעינה מהירה
- הזנת תכנים/ שינוי תכנים קיימים באתר
- הטמעת ווידג'טים ותוספים חדשים (כמו פופאים, ניוזלטרים וכו')
- שירות גיבוי מלא למקרה שהשרת נופל
- גיבויים תקופתיים לשחזור מהיר במידת הצורך
- הוספה של עיצובים ועמודים חדשים (בתשלום נוסף בדרך כלל)
מעבר לסיבות שציינתי מעלה, יש עוד אינספור צרכים שונים כמו פיתוחים נקודתיים, תיקונים בעמודים שנשברים , הפניות 301 וכו'.
מעוניינים בשירות תחזוקת האתרים שלנו? השאירו פרטים
בתמונה,מצב מסוכן המצריך עדכון תוספים כדי למנוע חולשות אבטחה ופירצה אפשרית.
כמה עולה תחזוקת אתר חודשית?
כעיקרון מחירי תחזוקת אתרים מתחלקות בשוק בדרך כלל לחבילות חודשיות גלובליות הכוללות בנק של שעות פיתוח ועבודה או לחילופין מתומחרות ברמה השעתית /משימתית. בדרך כלל, ככל שהחוזה יותר ארוך ומכיל יותר שעות עבודה כמו עיצוב ופיתוח ( בהתאם לצרכים של הלקוח) כך העלות השעתית יורדת.
אם אתם פונים לפרילנסר או חברה מקצועית תשלמו מחיר פרוייקטלי (פר פרוייקט) עבור העבודות שאתם צריכים באתר או מחיר שעתי שאמור להיות באזור המחירים הבא:
שעת עיצוב – בין 200 ל500 ש"ח לשעה + מע"מ.
שעת פיתוח – בין 300 ל500 ש"ח לשעה + מע"מ.
העלאת תכנים – בין 50 ל100 ש"ח לשעה + מע"מ.
אם אתם עובדים עם חברה קבועה, המחירים לרוב יהיו זולים בכ20% לפחות עבור בנק שעות חודשיות גלובליות וינועו בחבילות הבאות:
בנק של 10 שעות פיתוח ותחזוקה – 1500 ש"ח
בנק של 20 שעות פיתוח ותחזוקה – 2000 ש"ח
מעבר לטווחי שעות אלו מדובר כבר באתרים או פלטפורמות הנדרשות לקבל הצעת מחיר מותאמת מראש הכוללת טיפול בכל סוגי הבעיות.
איך לבחור חברה לתחזוקת אתרים?
אם אתם זקוקים לחברה שתלווה אתכם לאורך הדרך חשוב לשים לב לדברים הבאים שיכולים להיות ההבדל בין הצלחה, חוויה חיובית וחשוב מכך – ביטחון לבין תחושת חוסר וודאות וחוסר אונים.
- תקשורת- חשוב לוודא מה הם הזמנים בהם הספק מתחייב להיות זמין, שעות עבודה וכו'. בנוסף, רצוי לנהל שיחה מעוגנת בכתב מראש על מקרים יוצאי דופן בסופי שבוע.
- מיומנות- רצוי במידה וניתן לעשות כמה ימים של פיילוט כדי לראות את המומחיות והמקצועיות של החברה. תוך כמה זמן הדברים נפתרים באמת.
- איש קשר- בדרך כל ימונה נציג מטעם החברה שיהיה האיש קשר הבלעדיי שלכם. חשוב לוודא מי הוא ואיך אתם אמורים ליצור איתו קשר (חברות רבות מתעקשות על מייל בלבד).
- אמינות- כיצד החברה מודדת את שעות הפעולה? אם מדובר על עסקה גלובלית רצוי לבחון מה הזמנים המדווחים על פתרון בעיות קטנות יחסית כדי לקבל אמת מידה.
בנוסף, טיפ חשוב הוא לבקש המלצות מלקוחות קיימים ולוודא שהחברה כבר עובדת על פרויקטים בסדר גודל דומה לשלכם מבחינת מורכבות האתר , עומס עבודה וכו'.
כמה שעות תחזוקת אתר אתם צריכים?
כעיקרון אין תשובה גורפת אבל המינ' הוא שעתיים חודשיות לצורך בדיקות אבטחה, רענון תוספים וכו'. כמובן שהיקף העבודה עולה ככל שעולה הדרישה והתפוקה שאתם צריכים מהספק.
לסיכום, תחזוקת אתר היא אחד הנושאים הפחות מדוברים עליהם אבל החשובים ביותר בכל הנוגע לבריאות אתר , תקינות ואף הכרחית למען תוצאות הקידום האורגני. מוזמנים לקיים איתה שיחת ייעוץ חינמית כדי שתוכלו לקבל תמונה טובה יותר של מה שאתם צריכים.