קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
אלמנטור וקידום אתרים – המדריך שאסור לכם לפספס
מה זה RTM

אלמנטור וקידום אתרים – המדריך שאסור לכם לפספס

הפייג' בילדר של אלמנטור שינה את חיי מפתחי האתרים, מעצבי האתרים ואף את מקדמי האתרים והכניס כללי משחק חדשים לעולם הוורדפרס. במאמר זה אבצע סקירה מהירה של התוסף והיכולות שלו, אסקור את האלטרנטיבות הקיימות בשוק ואציג כיצד להשתמש בחוכמה בתוסף כדי לשפר את ביצועי הקידום האורגני באתר. 

לפני שנתחיל, חשוב לי להגיד שלמרות המודעות הגדולה והעבודה עם התוסף בפרוייקטים של לקוחות שאנו בונים להם אתרים אני עדיין מתעקש לפתח אתרים בקוד מאפס. עם זאת, אני בהחלט מודע למגמה ההולכת וגוברת ולכן המאמר הבא מוצג על בסיס אלפי שעות ניסיון עם אלמנטור.

אז מה זה בכלל אלמנטור?

אלמנטור הוא פייג' בילדר- Page Builder כלומר תוסף שמאפשר לבנות אתרים באמצעות ממשק של גרירה – Drag and Drop. היופי בתוסף הזה שהוא מאוד קל ואינוטיבי לשימוש, מאפשר צפייה בשינויים שאתם עושים בצורה מיידית ויש ספרייה ענקית של תבניות מוכנות להורדה שתוכלו באמצעותה למצוא בקלות עיצובים יפים שעם מעט זמן ומשחק תוכלו להתאים אותם לרצונות שלכם. במילים אחרות , אלמנטור הוא הוויקס של הוורדפרס.

בנוסף, יש כמה יתרונות בולטים שהופכים את התוסף לפופלארי במיוחד.

  • תמיכה מלאה בעברית ובRTL
  • שיפורים ופיצ'רים מתקדמים שנוספים כל הזמן
  • קהילה ענקית של משתמשים בארץ ובעולם
  • אפשרות התממשקות עם ווקומורס וחנויות וירטאוליות
  • אפשרות התממשקות עם פלאגינים נוספים
  • תוספים של מפתחים עצמאיים שנותנים מענה והשלמות מסביב לתוסף

כמו כן, חשוב לציין שאלמנטור הוא סטארטאפ ישראלי עם סיפור מיוחד וזו כבר אחלה סיבה להשתמש בהם ולתמוך בפעילות שלהם. בנימה אישית, כיף לראות הצלחה מקומית כזו שצוברת הד מסביב לעולם:)

ההבדלים בין הגרסה בתשלום לגרסה החינמית

מבחינת שימוש ראשוני, אלמנטור מגיע בגרסה חינמית לגמרי המציעה מספר אפשרויות מעולות שעבור רבים מספיקות לגמרי. עם זאת, התוסף בתשלום נותן השלמות חשובות ביותר למשתמשים רציניים קצת יותר מבלוג פרטי כמו לדוגמה:

  • 50 פיצ'רים נוספים שלא קיימים בתוסף החינמי
  • גלרית תבניות לא מוגבלת עם אינספור עיצובים מוכנים להורדה
  • אפשרות לבונה תבנית – כלומר במקום להשתמש בתוסף רק עבור עיצוב עמודים אתם מקבלים אפשרות עריכה גלובלית של התבנית
  • בונה ווקומרס- עבור חנויות וירטאוליות אפשרות לבניית עמודי מוצר
  • אפשרות עריכה מתקדמת לטפסים ואינטגרציה עם תוכנות צד שלישי
  • אפשרות הוספת CSS לכל אלמנט
  • אפשרות בניית פופאפים ותמיכה לשנה שלמה
  • תמיכה לשנה עבור בעיות, תקלות וכל דבר שקשור לתוסף

ספריית אלמנטור

מחירים של אלמנטור

נכון לתחילת 2021, התוסף מגיע בשלושה תמחורים שונים. החבילה הראשונה היא עבור אתר אחד ועלותה 50$, החבילה השנייה היא עבור שלושה אתרים ועלותה 99$ והחבילה השלישית מתאימה לסוכניות , פרילנסרים , בוני אתרים וכל מי שמתמש יותר "כבד" ועלותה 199$ עד 1000 אתרים. 

שימו לב, לאחר שתפסיקו את התשלום השנתי לא תיהיו זכאים לתמיכה ועדכונים בתוסף הפרו אבל כעיקרון לא תיהיה לכם בעיה להשתמש באתר אותו יצרתם. סייג חשוב: אנו ממליצים מאוד על עדכון תוספים בשל בעיות אבטחה אפשריות.

אלמנטור מחירים

אלמנטור ובניית אתרים

האם כדאי לבנות את האתר עם אלמנטור? התשובה היא די טריקית ומעצבנת אבל אני מקווה שההסבר הבא שלי יעשה לכם סדר.

לדעתי המקצועית, אתרים שמטרתם היא ייצור לידים, אתרי תדמית ואתרי בלוג אין שום בעיה לבנות עם אלמנטור כל עוד משתמשים באסטרטגיית קידום נכונה. עם זאת, חשוב לזכור שלעיתים יש לבחון בזהירות עדכונים של התוספים כדי שהאתר לא "יישבר" מה שקרה למשתמשים רבים ברחבי העולם בשנה האחרונה אך תוקן במהרה.  החיסרון העיקרי שחשוב לשים עליו דגש מיוחד הוא מהירות האתר שכמובן שמשפיעה לא אחת על ביצועי קידום האתר והתוצאות האורגניות.

מנגד, בכל גזרת בניית חנויות וירטאוליות ופלטפורמות טיפה יותר "מורכבות" אני ממליץ להימנע כרגע משימוש בתוסף עבור חנויות גדולות במיוחד אלא אם כן יש צוות מיומן שיודע כיצד לתפעל כל תקלה וזמין 24/7. נכון, זה לא שאתרי אלמנטור נוטים להישבר באופן תכוף אבל בגלל מספר ניסיונות שהיו לי בגזרה אני באמת דוגל בכך שחנויות באינטרנט צריכות להיבנות בקוד מותאם ונקי בשל הרגישות הרבה של כל עניין התשלומים, ניהול מלאי וכו'. 

למרות זאת, אם תרצו להשתמש באלמנטור עבור בניית חנות קטנה-בינונית תוכלו למצוא המון תבניות יפות ומוכנות לשימוש בכל רחבי הרשת. 

אלמנטור וקידום אתרים

הרבה פעמים נשאלתי מה אני חושב על אלמנטור מבחינת קידום אורגני. התשובה שלי היא שזה מאוד תלוי פרוייקט אך בכל מקרה נראה כי אלמנטור עושים מספר צעדים חשובים לכיוון עולם הSEO. 

בחודש שעבר (דצמבר 2020) אלמנטור ותוסף יואסט הכריזו על שיתוף פעולה חגיגי ביחד. המהלך הזה בוצע לאחר שאלמנטור שיתפו פעולה עם ראנק מיית' וביחד מדובר באינטגרציות חשובות ביותר עבור עולם קידום האתרים והתממשקות של אלמנטור איתו. 

כפי שתוכלו לראות בסרטון, יש כמה פיצ'רים שהופכים את ההתמשקות בין התוספים ליעילה במיוחד עבור מקדמי אתרים שעובדים עם שניהם. מה שמאפשר לעשות את מה שביצענו עד עכשיו באמצעות דרך ישירה באלמנטור, כמו לדוגמה:

  • הצעות לבניית קישורים פנימיים בעמוד התוכן
  • אפשרות עריכה ישירה דרך הסיידבר של אלמנטור של תגית המטא והטייטל
  • תצוגה מקדימה של גוגל, פייסבוק וכו'
  • ניתוח SEO של התוכן בעמוד 

דגשים מיוחדים מזווית קידום אתרים למשתמשי אלמנטור

בגלל השימוש הנרחב באלמנטור יש גם המון טעויות קריטיות שלצערי אני רואה שמקדמים עושים בגלל שימוש לא נכון בתוסף.

הטעויות העיקריות הינן בשימוש ב"בונה התבנית" מה שמשפיע בצורה רוחבית על האתר ויכול לדרדר אתכם במיקומים האורגניים בעיקר בגלל שילוב לא נכון בין אלמנטים עיצוביים לדרישות טכניות. לכן חשוב להקפיד על הדברים הבאים כדי למקסם את התוצאות:

  • בבונה תבנית הפוסט הקפידו על כותרת H1 מוגדרת
  • בבונה תבנית הפוטר שימו לב לקישורים שהם לא H2-H3 ושימו להם תגית מתאימה
  • כל שימוש בסיידבר מחייב בדיקה של תגיות H נכונות אחרת עלולה להיות אותה בעיה כמו בהדר
  • כל הוספה של אלמנט כמו תמונה יש להוסיף תגיות תיאור ולא להשאיר את האלמנטים ריקים, גם במקרה של אייקונים
  • הגדרה נכונה של פתיחת קישור – שמתי לב לאתר אחד לא מזמן שכל הקישורים היו מוגדרים No-Follow בתור ברירת מחדל

בנוסף לנקודות האלו אני רוצה להתייחס לשני אלנמטים חשובים שהם קופסת מחבר "Author Box" ופירורי לחם. תוכלו להגדיר את פירורי הלחם ישירות באמצעות האלמנטור ולשלב אותם בעיצוב הפוסטים שלכם. לגבי קופסת המחבר, שימו לב שאתם לא משתמשים בשם המחבר ככותרת H2 והקפידו שהיא תופיע בפוסטים שלכם כחלק מחיזוק מגמת הE-A-T.

קידום אתרים ואלמנטור

לסיכום- אלמנטור כן או לא?

האמת היא שאם הגעתם עד לפה אתם כנראה יודעים את התשובה ואת הדעה שלי בנושא.  חשוב לי לציין שבזמן האחרון אני יותר "סלחן" לגבי השימוש באלמנטור ולאור השינויים הרבים שהם עושים לאחרונה, היקף השימוש הנרחב בתוסף והגיוס האחרון שהם עשו בסך 15 מיליון דולר, יש לי תחושה שהם ימשיכו להשתדרג בקרוב. לכן, אני בהחלט ממליץ להשתמש אם אתם רק מתחילים או שוקלים בחיוב, עם זאת, חשוב לזכור שעבור אתרים "כבדים" וטכנולוגיים יותר רצוי לבחור בפתרון מותאם אישית.

 

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?