קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
קידום אתרים עם AI (בינה מלאכותית)
קידום אתרים עם AI

קידום אתרים עם AI (בינה מלאכותית)

טכנולוגיית הבינה המלאכותית הופכת אט אט לחלק משמעותי בחיינו. זה בא לידי ביטוי במגוון רחב של נושאים, ביניהם תחום השיווק הדיגיטלי בכלל וקידום האתרים בפרט. יותר ויותר אנשי שיווק, בעלי אתרים ואפילו מקדמי אתרים מבינים את הכוח שיש בשימוש בתוכנות AI וגם קידום בגוגל עם בינה מלאכותית, מדובר על כלי שיכול לחסוך לכם הרבה מאוד זמן וכסף.

אין ספק שהוא עדיין לא פתרון של Plug&Play וצריך לוודא את המידע המתקבל, אבל מי מכם שידע לנצל את הטכנולוגיה הזאת לטובתו, ירוויח לא מעט, ייעל את העבודה ויחסוך הרבה מאוד שלבים בדרך.

אז איך אפשר לעשות קידום אתרים עם AI, באיזה פלטפורמה כדאי לבחור? והאם קידום אתרים עם בינה מלאכותית יעיל ומביא תוצאות? אספתי לכם כל מה שחשוב לדעת במאמר הבא.

מה השימושים בפועל בכלים השונים לקידום אתרים בגוגל עם בינה מלאכותית?

כולם מדברים על זה ואין ספק שזה הנושא הכי חם שיש היום ובצדק, קידום אתרים עם AI יכול לשנות לכם את החיים – כןכן עד כדי כך! אז החלטתם גם אתם להתחיל שילוב AI בקידום אתרים ועלות לא מעט שאלות כמו איך ואיפה הכי נכון לעשות את זה? אספתי לכם כמה דברים שתוכלו לייעל באמצעות שימוש בבינה מלאכותית לקידום.

אופציה 1: יצירת הנחיות כתיבה לעמודי תוכן

אחד הדברים שלוקחים לא מעט זמן וגם אנרגיה, זה העברת הנחיות כתיבה לכותבי התוכן. אתם בטח מכירים את זה שאתם יושבים מול המסמך, יש לכם עוד מיליון משימות אחרות, אבל אתם חייבים לשחרר את הנחיות הכתיבה לכותבים כדי שהדברים יתקדמו. זאת דוגמא קלאסית למצב בו קידום אתרים עם בינה מלאכותית יכול לעזור לכם.

בעזרת פלטפורמות כמו Chat GPT, BARD ו- JASPER תוכלו לייצר מבנה למאמרים והנחיות כתיבה מדוייקות לכותבים. הפלטפורמות האלו יכולות לספר הסברים מפורטים לכותבים לרבות, מה צריך להיות בכל פסקה בהתאם לקהל היעד, נושאים "חמים" לכתיבה, כאלו שיסקרנו את הקהל, מבנה מאמר לפי כמות מילים וכוונת משתמש וגם קבלת רעיונות חדשים שלא בהכרח חשבתם עליהם קודם לכן. אחד היתרונות בשימוש בפלטפורמות האלו זה היצירתיות המתאפשרת ופתיחות לנקודות מבט שלא בהכרח היו לכם קודם לכן.

שימו לב, אני ממש ממליץ לא לעשות "העבר" לכותב באופן אוטומטי אלא לעבור על המסמך לפני כן. לעיתים הפלטפורמות האלו יכולות לשגות (כן זה קורה גם לרובוטים) וחשוב שלא תהיה טעות נגררת שתעבור הלאה גם לכותב וזה יהיה בזבוז של זמן או של כסף.

אופציה 2: כתיבת תוכן לאתר

לא כולם ניחנו ביכולות כתיבה עשירות וזה ממש בסדר, בשביל זה יש כותבי תוכן ואם לא מצאתם כאלו, או שאתם צריכים כמויות של תוכן פשוט לאתר שלכם, כתיבת תוכן עם AI לאתר, תהיה הפתרון המושלם. לאחר שיש לכם הנחיות כתיבה מדויקות, בהתאם לצרכים שלכם ולנושאים שאתם רוצים להתמקד בהם, אתם יכולים להזין את דף ההנחיות באחת הפלטפורמות שדיברנו עליהם,  Chat GPT, BARD ו- JASPER והן יכתבו עבורכם מאמר בהתאם להנחיות הכתיבה.

חשוב לזכור כי כתיבת תוכן עם AI היא בהחלט נוחה, יעילה וקלה, אבל יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:

  • מתחרים – כמו שאתם הזנתם כמה בקשות וקיבלתם מאמר, ככה גם המתחרים שלכם יכולים לבצע את אותה פעולה ולקבל את אותו מאמר. המלצה שלי זה לעבור על המאמר לאחר מכן, לשכתב אותו קצת כך שיתאים לשפת המותג שלכם ולשפה הגורפת באתר וגם, להוסיף יתרונות ותכנים בלעדיים לכם, שיהיו היתרון היחסי שלכם.
  • שפה מדוברת – לעיתים הפלטפורמות האלו יכולות לכתוב בשפה פחות מדוברת, או בנימה מעט מרוחקת. שווה לשפר את סגנון הכתיבה כך שהקורא ירגיש שבא לו להמשיך לקרוא וליהנות מהתכנים.

אופציה 3: תגיות META

תגיות מטא (META) סופר חשובות ל-SEO, הן אלה שבעצם עוזרות לאלגוריתם של גוגל להבין מה התוכן שיש בעמוד וכך האלגוריתם מבין באיזה חיפושים כדאי להציג אותו. כל איש SEO יודע כי תגיות מטא יכולות להיות עבודה חזרתית. מדובר על תהליך מאוד טכני שבא לשרת בעיקר את הסריקה של גוגל, במטרה לשפר את יכולת הקריאה של האתר. אם נודה באמת, למרות שבכל קורס מסבירים את החשיבות הרמה, רוב אנשי ה-SEO מעתיקים ומשכפלים דפים, דבר לא מומלץ בכלל כשאנחנו מדברים על SEO, כי גוגל יכול לחשוב שהעתקם את החומרים מאתר אחר וזה עלול להוריד את הדירוג שלכם. כחלק משימוש ב-AI וקידום אתרים בעזרת בינה מלאכותית, תוכלו להיעזר בפלטפורמות השונות על מנת לייצר תגיות מטא טייטל ודיסקריפשן ייחודיות לכל עמוד ולביטויים הרצויים ללא שכפול והעתקות.

דמיינו לעצמכם כמה זמן תוכלו לחסוך בעבודה השוטפת שלכם כאשר תוכלו להיעזר ב-AI ליצור באופן טכני את התגיות האלו ועם מינימום מאמץ.

אופציה 4: מחקרי מתחרים והמלצות לאופטימיזציה

אחד היתרונות האדירים שיש ל-Chat GPT" זה האפשרות לערוך השוואות בין האתר שלנו, או עמודי תוכן ספציפיים שיש בו, לאתר של המתחרים או עמודי תוכן הקיימים בו. תחשבו איזה יכולת אדירה אתם מקבלים, ללא מאמץ כלל.

אתם יכולים להבין באיזה מילות חיפוש המתחרים מתמקדים ולהבין מה עובד להם טוב יותר, אפשר לבדוק מהן מילות החיפוש שעלו במחקר מילות החיפוש שלכם ואף מתחרה עדיין לא עושה בהם שימוש ולנכס לכם אותן, אתם יכולים לראות מי עולה בחיפוש של מילים ספציפיות בתחום שלכם ולהבין איזה עמודים מסייעים להם להגיע לשם וגם להבין מה ההבדל בין מבנה התכנים של המתחרים המובילים לבין מבנה התכנים שלכם. במילים אחרות, זה כאילו יש לכם עוד איש צוות, אבל הוא בעצם בוט 🙂

אופציה 5: תכנון מבנה והיררכיית האתר ושיפור יחס ההמרה

ארכיטקטורת אתר זה אחד הדברים המשמעותיים ביותר לקידום האתר שלכם. אם תבנו את ההיררכיות בצורה נכונה ומדויקת, תדאגו לחווית משתמש טובה, תדייקו את ה-הנעות לפעולה באתר ותעשו הכל לפי הספר, תוכלו גם להביא יותר טראפיק לאתר שלכם וגם לשפר את יחסי ההמרה באופן משמעותי.

במשימה הזאת Chat GPT יוכל לעזור לכם! תוכלו לשאול אותו שאלות כמו לדוגמא, איזה קטגוריות כדאי שיהיו לי באתר, אילו תתי קטגוריות נכון שיהיו לי? מה ההנעה לפעולה הכי אפקטיבית וכד'.

אופציה 6: מחקר מילות מפתח

אז נכון, הפלטפורמות הקיימות היום עדיין לא מעודכנות בזמן אמת, כך שקשה לעשות מחקר מילות מפתח בלחיצת כפתור ולקבל תובנות על נפחי חיפוש, אבל אתם ללא ספק יכולים לקבל השראה ולאחר מכן לבדוק את נפחי החיפוש של המילים שקיבלתם. במילים אחרות, שימוש בבינה מלאכותית לקידום לא תיתן לכם נפחי חיפוש ותוצאות מדויקות, אבל הם יוכלו לתת לכם SEEDS ויעזרו לכם לאתר את מילות החיפוש הרלוונטיות לתחום.

שימו לב, לאחר מכן אתם חייבים לבדוק מה נפחי החיפוש של המילים האלה, שלא תקבלו החלטות ותרוצו על מילות חיפוש עם נפחים מצומצמים, או או שוליים שלא יובילו אתכם לתוצאות שאתם רוצים.

אופציה 7: ניתוח נתונים

לשבת על דוחות, לנתח נתונים ולהשוות בין תוצאות שונות, יכול להיות פעולה די מתיש ואם לומר את האמת, הפעולות האלו יותר מתאימות למחשבים בשל הדיוק. אחד הדברים הכי מדהימים שאפשר לעשות עם AI זה להעלות קבצים ולבקש מהמערכת לנתח את הנתונים.

כך לדוגמא ב-Chat GPT PLUS יש אפשרות שנקראת DATA ANALYSIS. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להעלות לשם קבצים (אקסל, PDF, CSV ועוד) ולתת הנחיות לנתונים הספציפיים שאתם רוצים לקבל עליהם מידע.

כך לדוגמא, אם אתם אנשי SEO ומנהלים קידום אתרים כמה חברות שונות, אתם יכולים להפיק תובנות מהדוחות שלכם בלחיצת כפתור. היתרון הגדול הוא שהמערכת יכולה לתת לכם תובנות שאפילו לא חשבתם להפיק אותם מהדו"ח ובכך לשפוך אור על נושאים מגוונים ושונים.

אופציה 8: יצירת תמונות

מי לא הבחין בטרנד ה-AI ברשתות החברתיות, פתאום אנשים שאתם מכירים הם נשיאים, לוחמים ודמויות מפתח, בעלי החיים על רקע נופים אקזוטיים ועוד. אם אתם מתקשים עם תחום העיצוב הגרפי ואתם רוצים להרחיב את אפשרויות העיצוב שלכם, יצירת תמונות באמצעות AI זה הפתרון המושלם עבורכם.

באמצעות הטכנולוגיה הזאת אתם יכולים ליצור תמונות מאפס המתאימות למה שאתם רוצים לקדם, תוכלו לשלב מוצרים שאתם מוכרים עם רקעים שונים שתבחרו ואפילו ליצור עמוד הכירו את הצוות עם עיצוב מרהיב ואחיד בלחיצת כפתור.

אם אתם רוצים באנר חדש לאתר שלכם, אתם כבר לא צריכים לקנות מנוי יקר לשאטרסטוק אלא אתם יכולים ליצור באופן פשוט תמונה לבאנר המיועד ללא צורך בהבנה מיוחדת או בצילום מקורי.

חשוב לזכור כי יצירת תמונות ב-AI עדיין לא מושלמת ולא מעט פעמים התמונה עלולה לצאת קצת פגומה, לדוגמא אישה בלי יד, אוזן לא במקום וכד'. חשוב מאוד להסתכל טוב טוב על התמונה לפני שאתם מפרסמים אותה. AI זה אחלה כלי אבל זה לא נחשב פתרון אם זה לא עומד בסטנדרטים גבוהים.

אופציה 9: קופירייטינג ומיקרו קופי

אין ספק שקופי לאתר מרגיש לפעמים כמו הוצאה מיותרת, הרי הרבה מאיתנו יודעים לכתוב ומדובר על עניין של זמן. בסופו של דבר התכנים שיש לנו בעמוד הבית, בעמודי הקטגוריה, בעמודי המוצר וכד', הם שונים במהותם מהטקסטים שיש לנו במאמרי ה-SEO באתר שלנו.

באמצעות AI תוכלו לגבש שפה מותגית לאתר שלכם, לבנות טקסטים איכותיים ואחידים לעמודים השונים וכל זה בלחיצת כפתור.

בנוסף לכך, אפשר להיעזר בתכונות AI על מנת לשפר את ה-CTA שלכם באתר או אפילו במודעות החיפוש, לכתוב מודעות חיפוש בהתאם למסרים שיש לכם באתר, לעזור לכם לשפר את האופן בו הטפסים באתר כתובים ועוד ועוד.

כלים לקידום אתרים באמצעות בינה מלאכותית

Jasper

ג'ספר הוא כלי מעולה, בעיקר שאנחנו מתייחסים לכתיבת תוכן ארוך. הוא יודע לקחת נושא כתיבה, לבנות אותו בצורת מאמר ולהציע מאמר SEO מעולה גם באורכים גדולים ממה שתוכנות אחרות יודעות לתת. ג'ספר יודע לתת מידע אינפורמטיבי יותר אבל כרגע הכלי מותאם אך ורק בשפה האנגלית. לא הייתי מוותר עליו ככלי, אלא פשוט נעזר בו ואלר מכן מתרגם את המאמר ואז תקבלו תוצאה מושלמת.

ChatGPT

פלטפורמת ה-AI הראשונה לכתיבה שיצאה. Chat GPT הוא כלי שיכול לעזור במגוון רחב של נושאים כמו לדוגמא, כתיבת מאמרים, עזרה בהשראות בנושאים שונים, ניתוח מתחרים, ניתוח דוחות ועוד. אין ספק כי מדובר על אחד הכלים הטובים ביותר עבור קידום אתרים עם AI. הפלטפורמה עובד מעולה בעיקר באנגלית, אבל בזמן האחרון יש שיפורים בשפה העברית ואני מעריך שזה ימשיך וישתפר.

Bard

BARD הוא כלי AI מבית גוגל, בדומה ל-CHAT GPT בארד יוכל לעזור עם כתיבת מאמרי תוכן, תגיות מטא, נושאים לכתיבה, מילות חיפוש ועוד. היתרון הגדול ביותר של גוגל בארד זה היכולת שלו להבין וליצור תוכן בעברית, דבר שהפלטפרומות האחרות כרגע מתקשות בו ולא מצליחות ליצור את אותה איכות כמו בשפה האנגלית.

SurferSeo

פלטפורמת הAI הזאת מעולה בעיקר למחקר מתחרים, כמו שאמרנו קודם, תוכלו להשוות בין התכנים שיש באתרים של המתחרים לתכנים שלכם, כמו כן איזה מילות חיפוש הם משתמשים וכד'. בנוסף לכך, בדומה לג'אספר, גם הוא כלי AI מעולה לכתיבת מאמרי תוכן אינפורמטיביים, ארוכים ואיכותיים. שימו לב שגם כאן הכתיבה היא בעיקר בשפה האנגלית.

MidJourney

כנראה שכל מי שמכיר תוכנות AI מכיר את המידג'רני. תוכנת ה-AI הזאת מיועדת ליצירת תמונות וזאת החוזקה שלה. מה שכן, אם אתם רוצים להפיק תוצאות טובות מהתוכנה הזאת, צריך לרכוש מיומנות להשתמש בה. המערכת של המידג'רני מספקת אפשרות לבצע אופטימיזציה ולשפר את התמונות שהיא יצרה, כמו שכתבתי קודם לא תמיד התמונות יוצאות טובות ולעיתים יש עיוותים.

Dall-E 3

כלי מעולה ליצירת תמונות. ה-DALL-E3 מייצר תמונות מעולות כבר מההתחלה, ללא צורך באופטימיזציה ותיקונים כמו שדורש המידג'רני. בנוסף לכך, הפלטפורמה הזאת הרבה יותר ידידותית למשתמש וניתן לעשות בה שימוש באמצעות ה-Chat GPT PLUS.

אולי יעניין אתכם: 11 תוכנות AI מומלצות.

לסיכום

תחום ה-AI הולכך מתפתח בשנים האחרונות במגוון רחב של תחומים וגם בתחום ה-SEO. קידום בגוגל עם בינה מלאכותית הופך לאט לאט למשמעותי עבור מקדמי אתרים, לא כי הוא מחליף אותם, ההפך, כי הוא עוזר למקדמי אתרים להגיע לתוצאות טובות יותר בפחות זמן ועם פחות ספקים. בעלי מקצוע שלא ידעו לנצל את היכולות המדהימות של הכלים האלה ולייעל את העבודה שלהם עלולים למצוא את עצמם מאחור ולכן, אם עוד לא התחלתם לעבוד עם הכלים האלו, אני ממליץ להתחיל כבר היום 🙂

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?