קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
מה זה Chatgpt ואיך אפשר למנף אותו לטובתנו?
CHET GPT הכלי שכבש את העולם

מה זה Chatgpt ואיך אפשר למנף אותו לטובתנו?

מהו ChatGpt?

בינה מלאכותית, או בשמה הפופולרי המתגלגל על הלשון Artificial intelligence) AI) הפכה להיות הדבר הכי מדובר בשנים האחרונות בכלל ובחודשים האחרונים בפרט. מי מאיתנו לא נכנס לפיד וראה שכל החברים שלו העלו תמונות שלהם בסיטואציות שמעולם לא קרו, מדהים לא?

אם אתם בתחום ה-SEO כמוני, אתם תתרגשו לגלות שיש טכנולוגיה אפילו יותר מדהימה מזאת, לפחות בעיניים שלי.

אני ישתף שהכלי חסך לי כ-50,000 ש"ח כבר בחודש הראשון לשימוש בכלי, ישנם לא מעט תובנות אחרי חודש שצרכתי את עיקר התוכן שלי לקישורים באמצעות הכלי ואותם אשתף בהמשך.

Chat Gpt הוא סוג של תוכנה, המבוססת על בינה מלאכותית ומאפשרת ליצור אינטראקציות עם הגולשים ממש כמו שיחה, תחשבו שבעוד כמה שנים במקום לחפש בגוגל משהו, תוכלו להיכנס לצ'אט ולהתעדכן בכל מה שתרצו, לחפש מידע רלוונטי ועוד המון המון אפשרויות שככל הנראה ישנו לנו את החיים כמו שאנחנו מכירים אותם היום.

במאמר הבא נדבר על היתרונות המדהימים של Chat Gpt, האפשרויות שהתוכנה פותחת וכל זה כרגע ללא עלות בכלל!

מה אפשר לעשות בעזרת Chat Gpt?

פלטפורמת Chat Gpt, היא פלטפורמה המאפשרת כתיבה באמצעות בינה מלאכותית. מה זה אומר בעצם? זה אומר שאתם יכולים לכתוב בצ'אט של התוכנה מה שתרצו והוא יספק לכם אותו. רגע…מה? הנה אני מצרף צילום מסך כדי להסביר לכם בדיוק למה אני מתכוון.

היום Chat  Gpt יצא לשוק רק בגרסת בטא, לפני ההשקה הרשמית לגרסה החדשה ולכן, כרגע מדובר על פלטפורמה חינמית לחלוטין. שוב אני מזכיר, כרגע, אני מאמין שעם הזמן ייתכן כי הדברים ישתנו (תליו באסטרטגיה העסקית) ואולי השימוש יתאפשר רק באמצעות מנוי חודשי.

אבל עד אז, אם בא לכן להתרשם קצת מהתוכנה הקליקו על הקישור הבא: chat.openai.com. לאחר הקלקה על הלינק, תתבקשו להירשם לתוכנה עם פרטים די בסיסיים.

לאחר ההרשמה, יפתח לכם צ'ט, בוא תוכלו להזין את השאלה שלכם, או הבקשה שלכם, או כל מה שתרצו בעצם. שימו לב, מדובר על גרסת בטא, לכן התוכנה לא תמיד יציבה או באוויר.

אז נכון, הוא לא ממש טוב בעברית, אבל תשמעו, זה מטורף, בסופו של דבר הוא כן מצליח ליצור מבנה למייל שבעזרת שינויים קלים ומחצית מזמן העבודה, תוכלו לשלוח את המייל הזה. אתם בטח חושבים לעצמכם טוב, זה נשמע ממש נחמד, אבל זה בסך הכל מייל, איך זה עוד יכול לשרת אותי?

אז חיכיתי שתשאלו את זה:) הנה כמה מצבים בהם מצאתי שהפלטפורמה הזאת שימושית ויעילה במיוחד והאמת? שזה חסך לי המון זמן:

השראה

מכירים את זה שאתם תקועים ופשוט צריכים פינג-פונג רגע? מישהו שיתן לכם קונטרה? אז פעמים רבות אני נעזר בצ'ט כדי לקבל השראה למשהו. סתם לדוגמא, אתם צריכים רעיון לשם עבור דמות בספר שאתם כותבים, או שבא לכם לקבל רעיונות לנושאים של הרצאות בתחום העיסוק שלכם, הצ'ט בהחלט יוכל להעניק לכם את ההשראה שאתם צריכים.

 

ניסוח מכתבים, מיילים ואפילו מכתבים רשמיים

מרגישים שקשה לכם לפעמים להתנסח? אני יכול להגיד לכם שלא מעט אנשים מרגישים כך. יש אנשים שקל להם להביע את עצמם בדיבור, אבל כאשר זה מגיע לכתיבה הם פשוט לא יודעים מאיפה להתחיל. במקרה כזה הצ'ט יוכל לספק לכם ניסוח ברמות שונות, ואם להיות עדין, ככל הנראה תצטרכו לעשות לא מעט עריכה, לי באופן אישי הבסיס של הניסוח מאוד תרם.

 Just chat it?

אז אין ספק שגוגל כבר שנים שולט ביד רמה במנועי החיפוש, אבל האם יש כאן דור חדש של מנועי חיפוש? והאם בכלל אנחנו רוצים להסתמך אך ורק על בוט אחד במקום שיציעו לנו מגוון רחב של מידע ממנו נוכל לגבש דעה עצמאית?

לא יודע לענות על זה ואני כן מאמין שזה אינדיבידואלי לגמרי, אבל היי, יש לכם את האפשרות לחפש תשובות לשאלות בדיוק כמו שגוגל מציע, אבל מבלי להתחיל להיכנס לאתרים ולגלול עד לקבלת התשובה. פשוט, נוח ויעיל.

אתם בטח שואלים את עצמכם, רגע, לגוגל יש תחרות? אז כן. אנחנו כל כך רגילים למצב בו גוגל שולט בכל התחום ומי זוכר בכלל את מנועי החיפוש האחרים. אבל פתאום מגיע שחקן חדש לשכונה והאמת? הוא לא רע בכלל. אני די סקרן לראות איזה פייט גוגל יחזיר, יהיה מעניין ונדבר על זה בהמשך.

צ'אט gpt כפלטפורמה לקידום אתרים

אז כמו שאמרנו, לכתוב מייל זה נחמד, אבל בכמה מיילים באמת תכתבו עם עזרה מהצ'אט? בואו נגיד שברוב המקרים אתם תסתדרו לבד. אבל אם נהיה רגע כנים, לפעמים מרוב שיש לנו מטלות, לקוחות שונים, ספקים, הרבה דברים "לג'נגל" ביניהם, נשאר לנו מעט מאוד זמן לחשיבה עמוקה שמובילה לתובנות אמיתיות.

אז לשמחתי לאחרונה גיליתי כי פלטפורמת Chat Gpt יכולה לעזור ולשפר את העבודה שלכם, לטפל בהרבה מטלות "סיזיפיות", דבר שבהחלט ישאיר לכם זמן לחשיבה אמיתית. איך תוכלו להיעזר ב-ChatGpt כדי לשפר את העבודה שלכם?

יצירת תוכן במהירות

היתרון אולי הכי גדול של הצ'ט הוא שהוא יכול לנהל איתכם דו-שיח דיגיטלי לכל דבר ועניין. לכן, אתם יכולים לבקש מהצ'ט, להפיק לכם תוכן שנבנה על בסיס מה שהוא כבר כתב עליו ובאופן הזה בעצם לבנות פרקים שונים שיחד יתחברו למאמר.

עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם, למה לא פשוט לכתוב בצ'אט – "תכתוב לי מאמר על רכבים חשמליים" ובעצם להסתפק בזה? תראו הצ'אט בסך הכל רובוט נחמד שיודע לייצר אחלה תוכן, עם זאת, אם אתם רוצים לבנות מאמר סופר מקצועי, עשיר ורלוונטי, ההמלצה לי היא לתת לו לכתוב כל פעם חלק אחר. למה אני מתכוון בעצם?

הדוגמא המוצגת כאן, מראה כי אני בעצם מבקש מהצ'אט לכתוב בכל פעם חלק אחר במאמר. כאשר נסיים את כל החלקים עליהם אני רוצה לכתוב והם אלו שיהוו את מבנה המאמר כולו, נמיר את זה לגוגל דרייב או פלטפורמה אחרת לכתיבה בה אתם משתמשים והופ יש לכם מבנה של מאמר.

למה רק מבנה? שוב אני מציין שלמרות שמדובר על AI בסופו של דבר אי אפשר לנתק את העובדה שבוט כתב את הטקסט. לכן, חשוב מאוד שתעברו על הטקסטים, תתקנו, תדייקו ותוודאו שהמאמר הוא לוגי וברמה גבוהה מאוד, ממש כמו שגוגל אוהב.

לבצע מחקר מילות מפתח

ניתן להקליד מילת מפתח, או ביטויים מהתחום, או אפילו לבקש ישירות מהצ'ט לעזור ולהציע מילות מפתח. מה שעוד יותר מגניב הוא, שהמילים האלו גם סופר רלוונטיות ולצד זה, מבוססות על נתוני חיפוש מהעולם האמיתי.

אני אומר את זה שוב ואחזור על זה לאורך כל המאמר. אנחנו עדיין לא נמצאים במצב של "נגעת נסעת". חשוב מאוד (מאוד!!) שלא תקבלו את מה שהצ'ט מציע כעובדה מוגמרת, אלא תצאו תבדקו ותתמכו בהצעות שהוא נותן באמצעות נתונים בשטח.

אסטרטגיית תוכן

הנה, קבלו משהו שככל הנראה לא הייתם חושבים עליו. האמת? גם אני לא. במקרה ראיתי הצעה כזאת מאחד ממומחי ה-SEO בעולם וחשבתי לעצמי, הנה משהו שאני רוצה לנסות:)

אז נכון, הצ'ט לא מחזיר אסטרטגיה מפורטת ומדויקת, הוא לא בונה מצגת או גאנט מפואר אבל…תראו איזו התחלה נפלאה! הוא בהחלט מספק שיטות פעולה שונות ורעיונות שונים ברמה די גבוהה. מה שכן, שימו לב שגם המתחרים שלכם יכולים להריץ בדיוק את אותו החיפוש.

אז כן, הייתי בהחלט ממליץ על זה בתור התחלה, אבל יחד עם זאת אני מאמין שמה שמייצג אסטרטגיית תוכן שהופכת מותג למוביל בתחומו זה היצירתיות, החשיבה, החיבור לשטח או במילים אחרות, כל מה שבוט לא יכול להציע (לפחות בשלב הזה).

הבנת כוונת משתמש בצורה משמעותית יותר

לאחר שעברתי על כל היכולות, אני מאמין שזה החלק הכי קריטי לעבודת ה-SEO. הצ'ט מאפשר להתעמק בעצם בשאילתות החיפוש השונות האפשריות ולנתח אותן לעומק על מנת להבין את כוונת המשתמש. אתם קולטים? בינה מלאכותית עם עומק. אז נכון, אפשר להגיד שגוגל השתפר באופן די דרמטי בזמן האחרון בכל מה שקשור להבנת כוונת הגולש, אבל בואו נודה באמת, לא מספיק.

יכולת הלמידה העמוקה של צ'ט Gpt, תגרום לו לאט לאט להבין את כוונת המשתמש לעומק ולפי ההתנהגות ולמידת הקהלים השונים, הוא גם יכול לכוון את התוצאות עצמן. תכל'ס, מה שאני מציג כאן זאת רק גרסת הבטא, אני מאמין שהתוכנה המוגמרת תהיה בעלת יכולות גבוהות יותר בצורה משמעותית.

כותרות מטא דיסקריפשן

כל איש SEO, כותב תוכן, או בעל אתר שעושה קידום אתרים באופן עצמאי יודע, שכותרת המאמר סופר קריטית וחשובה לקידום שלו. לצד החשיבות, מדובר גם על אחד האתגרים הגדולים בכתיבה מאמר, בעיקר מפני שלעיתים קרובות זה נגמר בכותרת תיאורית ויבשה שלא ממש מגרה את הקורא.

החכמה בכותרת טובה היא בעצם לשלב בין הצורך להסביר (גם לגוגל) מה יהיה כתוב במאמר הזה וגם, מהצד השני, "לפתות" את הקורא ולגרום לו להיכנס למאמר, לקרוא אותו ובסוף אולי אפילו להשתכנע להירשם לשירות, או לקנות את המוצר.

במקרה כזה, אפשר לבקש מצ'ט GPT לתת רשימה של כותרות שיוכלו לתבל, או להחליף את הכותרת היבשה:

הצעות לכתיבת מאמרים נוספים בנושא

יתרון נוסף ורלוונטי במיוחד לתחום ה-SEO, זה האפשרות לבקש מהצ'אט שיתן לכם רעיונות נוספים למאמרי תוכן שונים בתחום העיסוק שלכם. בדוגמא הנוכחית ביקשתי הציע נושאים חדשים למאמרים בתחום הרכבים החשמליים והופ, תוך שניות ספורות קיבלתי רשימת נושאים מעניינת, רלוונטית שבהחלט יכולה להיות חלק מאסטרטגיית התוכן.

עריכת מאמרים קיימים

שימוש נוסף שמצאתי הוא, עריכת מאמרים קיימים. כן כן, אתם יכולים להכניס מאמר כתוב לצ'ט והוא בעצם ישפר אותו. הצ'ט של GPT בעצם יציע הצעות לשיפור המאמר ויבטיח שהכתיבה בו מדויקת וקוהרנטית.

בנוסף לכך, תוכלו להיעזר בצ'ט Gpt על מנת לחלק את הכותרות וכותרות המשנה במאמר ולסדר את המבנה שלו מחדש, כדי שהוא יהיה בנוי על פי חוקי הכתיבה של גוגל. זאת בשורה מדהימה למי שלא מומחה בתחום ה-SEO, כך שגם אם חשבתם על רעיון מדהים וכתבתם את התוכן כבר, הצ'אט יוכל לסייע בדיוקו.

סושיאל מדיה

אז אחרי שכתבתם והשקעתם במאמר מדהים, החלטתם שמרוב שהוא מדהים כדאי לקדם אותו אפילו ברשתות החברתיות.

אבל איך מסכמים מאמר של 1,500 מילים בפוסט אחד, שיווקי, המייצר Disruption וגורם לגולש להקליק ולקרוא? אז כן, אני נתקל פעמים רבות במחסומי כתיבה, דווקא כשאני כותב פוסט לפייסבוק. משהו בלסכם מאמר שלם לכמה מילים בלבד, יכול לאתגר אותי. אז בדיוק במצבים כאלה, אפשר להיעזר בצ'ט Gpt. לדוגמא:

סכמות

מהניסיון שלי, לא מעט כותבים, לא מתייחסים לסכמות של גוגל, או לא עושים את זה בצורה מספיק מדויקת. בסופו של דבר הסכמות סופר חשובות, הן אלו שעוזרות לגוגל להבין על מה המאמר שלכם מדבר, מי כותב את התוכן, מה נושא המאמר, או במילים אחרות – עבור איזה שאילתות גוגל יציג אותן?

מדובר על חלק מאוד טכני, אל גם מאוד חשוב. סכמה היא מעין שורת HTML שנראית כמו חלק מקוד, אבל אל תתבלבלו, מדובר על משהו מאוד פשוט באופן יחסי. במידה ואתם לא בטוחים איך לבנות את זה, צ'ט Gpt יוכל לעזור אפילו בזה!

החסרונות של Chatgpt

זה נשמע מושלם מדי אה? אל תדאגו, אספתי לכם גם את כל הבעיות הקיימות כיום ואני מקווה שכולן, או לפחות חלקן יפתרו בעתיד. אז מה הבעיות שאתם עלולים להיתקל בהן?

חזרתיות

בסופו של דבר מדובר על בוט. אז נכון, הוא מאוד מתוחכם בטח לעומת מה שאנחנו מכירים היום. מדובר על בינה מלאכותית, מה שאומר שהוא תמיד נמצא בלמידה מתמדת וככל שהוא יהיה יותר זמן באוויר, ככה הוא גם יהיה חכם יותר, יבין יותר מה המשתמשים רוצים וידע לת להם מענה, אבל כרגע צ'אט Gpt חזרתי מאוד.

מה הכוונה? הכוונה היא שאם אשאל אותו היום משהו ובעוד כמה ימים את אותו הדבר, אקבל תשובה דומה אם לא זהה לחלוטין וכרגע זאת בעיה. כאנשי תוכן אנחנו צריכים להשתפר כל הזמן, להיות יצירתיים יותר וכל הזמן לעדכן ולחדש.

מתחרים

אנחנו חיים בעולם מועתק, לפעמים מדי. מרוב כל העומס וההעתקות, קשה למצוא את הבידול. אנחנו מכירים את זה כמעט בכל תחום חיים, יש את אלו שמובילים את השוק, שהם בעצם חוד החנית, אלו שיוצרים את החדשנות ומפתחים אותה ויש את אלו שמנסים לשמור על הקצב והתחרות.

תחשבו על זה ככה, כל מה שאתם יכולים לייצר בעזרת צ'אט Gpt גם המתחרים שלכם יכולים ואם יש משהו שגוגל מאוד אבל מאוד לא אוהב זה חקיינות.

גוגל אוהב יצירתיות מעודד חדשנות וללא ספק מעדיף את המותגים אשר מובילים את השוק. לכן, חשוב שתמיד תשימו לעצמכם בראש, שכל מה שאתם עושים באופן מלאכותי, גם המתחרים שלכם יכולים. אני תמיד בעד להיות הצד המוביל, זה שאחרים מנסים להתחקות אחריו.

עד שגוגל יתערב

תראו, כרגע גוגל שומר על פרופיל נמוך ואפילו פרסם כי הוא לא ינקוט כעת שום פעולה. אבל, כמו שאני מכיר את גוגל, זה עד ש….עד שהצ'אט יתפתח, עד שהוא יהווה לגוגל תחרות ועד שגוגל בעצם "יפגע" מהפלטפורמה החדשה שמטריפה את העולם. תאמינו לי, זה יקרה מתישהו ואז באמת יהיה מעניין.

עברית שפה קשה

עברית היא אחת השפות הקשות ביותר לעבודה עם בוט. זכר נקבה, כתיבה מימין לשמאל ועוד מליון ואחד קשיים שיש בשפה העברית מובילים למצב שמעבר לבסיס כלשהו לכתיבה, אין מצב לעשות העתק הדבק למה שצ'ט GPT כותב.

אחרי קריאה קצרה, תבינו מיד שזה מרגיש כמו הודעות הספאם שאנחנו מקבלים מ"דואר ישראל"  שטוענים שצריך לשלם מכס במטרה לגנוב את פרטי כרטיס האשראי שלכם, אז בואו נגיד שלא הייתי ממיץ בשלב הזה להשתמש בצ'אט מעבר למבנה בסיסי.

הוא אחלה בתור התחלה של טקסט כלשהו, אבל ממש לא מספק שיח ברמה גבוהה בעברית, בטח שלא לעומת האנגלית שראינו אותה לאורך כל המאמר.

הסיבה העיקרית היא שהצ'אט בעצם מתרגם את הטקסט שהוא רוצה לכתוב באנגלית לעברית, אבל, לא כל המילים מתאימות. אגב, אני צופה את הבעיה הזאת לא רק עם השפה העברית אלא עם שפות שונות, לכל שפה יש את הז'רגון שלה, את הטון שלה ואת המילים שהן יותר יומיומיות ונהוג להשתמש בהן או מילים שמרגישות כאילו נלקחו מהספרות הגבוהה.

יצירתיות אנושית

כמה שלא ניסו להתחרות באנושות עם בינה מלאכותית, בסופו של דבר (לפחות לנקודת הזמן הנוכחית) צ'ט Gpt יכול לתת בסיס נפלא, לשפר את החשיבה, לעזור עם השראות או סתם לפתוח מחסומי כתיבה, אבל הצ'ט עדיין לא בשל להחליף את היצירתיות האנושית, את פתרון הבעיות בזמן אמת וגם, הוא לא חי את הכאן ועכשיו, את "שיחות הרחוב" ואת המגמות העתידיות הכלליות.

אז אנשי קריאייטיב, הסירו דאגה מליבכם:)

מה צופן העתיד

הו. זאת שאלת השאלות. תראו אני לא מדיום ולא נביא, אבל אין ספק כי תחום ה-AI הוא מהתחומים המדוברים ביותר בעשור האחרון ועכשיו, אנחנו גם סוף סוף מתחילים לראות ניצנים. כשאני מסתכל על השוק כולו ובהתאם לטכנולוגיות חדשות אחרות שהושקו לפני, אני צופה כמה דברים:

  1. שיפור הצ'ט ברמת הכתיבה והשיחה
  2. שיפור הצ'ט בשפות שונות
  3. חיבור לאירועים אקטואליים שונים – מה שיהום לא מתאפשר, הצ'ט מעודכן במידע עד 2021 (כלומר כל מה שקרה אחרי הוא לא יודע)
  4. חיבור לגוגל, לדעתי או שגוגל ירכוש את החברה ויפתח אותה או שגוגל יציב מתחרה ראוי
  5. שיפור יעילות עבודת ה-SEO פחות "בזבוז" זמן על דברים סיזיפיים ופינוי זמן לחשיבה יצירתית ומחקר

או במילים אחרות, אני מאוד ממליץ להתחיל ולהשתמש בטכנולוגיה הזאת לצרכים שלכם. ככל שתאמצו מוקדם יותר את ה-AI ותשלבו אותו בעבודתכם, ככה תוכלו לחסוך לעצמכם זמן יקר כבר ממחר בבוקר. אני מזכיר שוב, הצ'אט הוא כלי מדהים, לצד זאת, הבקרה שלכם היא קריטית בשלב הזה. חשוב שתבדקו את התוצאות שהוא נותן ואל תראו אותם כעובדה מוגמרת.

אודות הכותב
רועי זוליכה
רועי זוליכה

מחלקת קידום אתרים Seolinks, סטונדט שנה שלישית למשפטים וכלכלה באוניברסיטה העברית, חובב טיפוס, קריאה וכדורגל.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?