קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
הטעמת סרטון יוטיוב באתר ללא הצעות לסרטונים נוספים

הטעמת סרטון יוטיוב באתר ללא הצעות לסרטונים נוספים

בסוף שנת 2018 יוטיוב שינתה את קוד ההטמעה של הסרטונים, כפי שהם מוצגים באתרים חיצוניים. בעוד שבקוד הישן נכללה האפשרות לשלוט בהצעות לסרטונים שמופיעים בסיום, הרי שמאז הדבר הזה כבר אינו אפשרי (או לפחות, לא אפשרי באותה קלות).

מדוע זו בעיה?

עד אוקטובר 2018 ניתן היה לשלוט בהצעות האוטומטיות שיוטיוב סיפק בסיום של כל סרטון. מרגע שיוטיוב שינתה את האפשרות הזו, יותר לא ניתן היה למנוע את הצגתם של הסרטונים המוצעים. לכאורה אין בכך הבדל גדול, אבל כאשר מדובר בעסקים, בחברות ובארגונים – עשויה להיות לכך משמעות חשובה; בעיקר מבחינה שיווקית.

מתי זה עלול להוות בעיה? בעיקר כאשר אנו מטמיעים סרטון כלשהו באתר (גם סרטון שלנו למשל), ויוטיוב בוחר להציג בסיום סרטונים של מוצרים או שירותים מתחרים לנו. מן הסתם רובנו נרצה למנוע דבר כזה. כמו כן קליק על סרטון מוצע פותח אותו בחלון חדש, וגונב את תשומת הלב של המשתמש. גם זה לא הכי סימפטי מבחינתנו.

כך נראה קוד ההטמעה הנוכחי של יוטיוב. הבחירות הנוכחיות מאפשרות להקרין את הווידאו החל משנייה מסוימת, להחליט האם להציג את פקדי הנגן וכן לבחור ברמת פרטיות מוגברת. מעבר לכך לא ניתן לשלוט בהצעות לסרטונים נוספים המוצגים בסיום.

 


אם נטמיע את הקוד ונצפה בסרטון בתוך אתר, יוטיוב יציג לנו הצעות לסרטונים נוספים בהתבסס על היסטוריית שימוש וכן פרמטרים נוספים. לחיצה על כל אחד מהסרטונים המוצעים, תפתח את הסרטון בחלון חדש – סוג של "הוצאה החוצה מהאתר" וגניבת תשומת הלב של המשתמש. מעבר לכך, אלו עלולים להיות סרטונים של מוצרים / שירותים מתחרים, כפי שכבר ציינו קודם לכן.

הנה כמה פתרונות מביניהם תוכלו לבחור.

הוספת פרמטר rel=0

בקוד ההטמעה הישן של יוטיוב, הייתה אפשרות לבחור מה לעשות עם תצוגת הסרטונים בסיום. קליק על האפשרות הזו, הוסיף לקוד את הפרמטר rel=0 – שמנע הצגת סרטונים של ערוצים אחרים. הסרטונים היחידים שכן הוצגו, הם הסרטונים השייכים לאותו ערוץ בלבד.

כיום האפשרות הזו כבר לא קיימת, כפי שציינו בהתחלה. אז בהנחה שאתם משתמשים בסרטונים מערוץ שלכם ובבעלותכם, כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף ידנית את rel=0 לקוד ההטמעה באמצעות פרמטר מחבר מסוג סימן שאלה (מודגש בבולד):

כפי שצוין, הפתרון הזה טוב רק אם אתם משתמשים בערוץ היוטיוב שלכם / של האתר / של העסק. אבל מה אם תרצו להטמיע סרטונים של אחרים, ועדיין למנוע מהם להציע סרטונים בסיום? דרך אחת היא להוסיף את rel=0 ואז לקבל הצעות לסרטונים אך ורק מאותו ערוץ. אבל אם נרצה למנוע זאת לחלוטין, יש עוד כמה דרכים לעשות זאת.

הערה חשובה: אם בחרתם גם באפשרות הפרטיות המוגברת, הוספת rel=0 לא תסייע לכם. זכרו זאת מראש.

שימוש בתוסף וורדפרס ייעודי

עוד אפשרות קלה ומהירה לשימוש, היא להתקין תוסף וורדפרס שעושה עבורכם את העבודה. במקרה הזה מדובר בתוסף Embed Plus for YouTube – אבל כמובן שכל אחת ואחד חופשיים לבחור סוגים אחרים (לדוגמה, תוסף hideyt בתשלום).

כדי שזה יפעל, עליכם להיכנס להגדרות הכלליות בתוסף – ולבחור בהסתרת הצעות. יש אפשרות לעשות זאת גם נקודתית פר-סרטון בודד, ולא באופן גורף – אבל ככל הנראה זה זמין רק למשתמשי פרו בתשלום.

אומנם זה קל ופשוט – אבל חיסרון משמעותי הוא שמדובר בתוסף לכל עניין ודבר, שמכביד על זמני טעינה ומוסיף על רשימת התוספים הקיימת ממילא. קחו זאת מראש בחשבון.

ראוי לציין שהתוסף הזה עושה הרבה מעבר לשליטה על הצעות לסרטונים בלבד. הוא מאפשר לשלוט ולהתאים אישית מגוון רחב של אפשרויות כגון פלייליסטים בערוץ, לייב, יוטיוב שורטס וכן הלאה. כמו כן ניתן לקבוע האם הסרטון יוצג אוטומטית ושאר אפשרויות (מומלץ להקליק על הקישור ולראות בעצמכם את כל האפשרויות).

צפו: איך מסתירים הצעות לסרטונים באמצעות התוסף

 

שימוש בתוספי דפדפן

עוד אפשרות קלה, נוחה ופשוטה היא להשתמש בתוסף ייעודי לדפדפן. מכיוון שכרום שולט בשוק הדפדפנים, ניתן למצוא לא מעט פתרונות בספריית התוספים האינסופית שלו.

לדוגמה, תוסף מצוין שנקרא Unhook – עם מעל 100 אלף הורדות, ומעל אלף ביקורות בדירוג 5. קצת בדומה לתוספי הוורדפרס, גם תוסף הדפדפן הזה מאפשר לעשות יותר מפעולה אחת (מעל 20 דברים במקרה זה) מרגע התקנתו: הסרת הצעות, הסרת תגובות, הסרת פלייליסטים, ביטול ניגון אוטומטי, ביטול הערות וכל מה ש"מסיח את הדעת" ומפריע לחוויית השימוש עצמה.

בנוסף יש לו גם גרסאות לפיירפוקס ולדפדפן אדג' של מיקרוסופט, וניתן אפילו לפנות ישירות למפתח ולבקש פיצ'רים חדשים. בהנחה שפתרון מס' 1 לא מספיק לכם, לדעתנו זה אחד מהפתרונות העדיפים (שחוסך תוסף וורדפרס מעיק על המערכת).

שימוש בקוד PHP

כאן מדובר בפתרון קצת חריג שככל הנראה מיועד למתקדמים, ולא בטוח שתרצו להסתבך איתו. בכל זאת, מוטב לקבל עוד אפשרות מאשר מבחר מצומצם יותר.מי שיודע כיצד להתעסק בקוד PHP ולהטמיע אותו בצורה נכונה בעמוד, יכול להשתמש בקוד הזה (בתחתית העמוד). בשורה 39 בקוד ה-PHP יש להוסיף את קוד ההטמעה של יוטיוב, היכן שמצוין במפורש PLACE-EMBED-CODE-HERE.

לשיקולכם כמובן.

חיפוש בגוגל או ביוטיוב

הפתרונות במאמר לא עזרו לכם?

חיפוש פשוט בגוגל או ביוטיוב יניב לכם אפשרויות נוספות. יש לציין שרוב התוצאות יציעו ממילא את הדברים שכבר הוצעו במאמר הזה; אבל אם מצאתם שיטה חדשה למניעת הצעות לסרטונים, נשמח אם תעדכנו גם אותנו.

בהצלחה וצפייה נעימה.

אודות הכותב
אייל רחמים
אייל רחמים

בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

קידום אתרים בגוגל למעלה

רוצים יותר כניסות לאתר?

מדריך ללימודי קידום אתרים
רוצים שאבדוק לכם את האתר?