קבל דוח בחינם
כניסת לקוחות
Phone Link Icon 050-8127373
Lang Icon EN
בניית אתר באלמנטור – כל אחד יכול
בניית אתר באלמנטור

בניית אתר באלמנטור – כל אחד יכול

אז אחת השאלות העיקריות בתחום בניית האתרים – היא האם ניתן לעשות את זה לבד? אז אמנם יש דעות לשני הכיוונים, וכמובן שהתשובה לשאלה תלויה ברצונות והשאיפות של בעל העסק. עם זאת, אני יכול להגיד שאם אכן לוקחים החלטה לבנות אתר באופן עצמאי, הדרך המומלצת בעיניי היא בעזרת האלמנטור.

קיימים מספר כלים שנמצאים בשימוש ברחבי העולם אך מבחינתי אחד הכלים הכי אינטואיטיביים וקלים לשימוש הוא האלמנטור.

המטרה שעומדת מאחורי הפלטפורמה של אלמנטור היא להפוך את תהליך בניית האתר לנגיש לכולם, גם בלי שום ניסיון טכני קודם.

רוצה להתייעץ על בניית האתר שלך?

    • מינימום 2 תווים
    • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות

    יתרונות שימוש באלמנטור

    • נוחות השימוש: הממשק הפשוט של אלמנטור מאפשר למשתמש הקצה לבנות אתר מקצועי ברמה יחסית גבוהה ללא צורך בכתיבת קוד.
    • תבניות: בפלטפורמה של אלמנטור יש אלפי תבניות שיכולות להוות נקודת פתיחה מצוינת לעיצוב של האתר שלכם. תתאימו את התבנית הרלוונטית לסוג העמוד שאותו אתם רוצים לבנות. לדוגמא יש תבניות ייעודיות לדף הבית, לעמודי קטגוריה, ולעמודים לוקאלים.
    • פיצרים עיצוב וסגנון: בכנות, יש כמות פיצ'רים אדירה בפלטפורמה של אלמנטור, שניתן לבחור להם באופן עצמאי את העיצוב והסגנון.

    חסרונות בשימוש באלמנטור

    • אפשרויות עיצוב מוגבלות: בעוד שאלמנטור מציע מגוון רחב של תבניות ואפשרויות התאמה אישית, אפשרויות העיצוב מוגבלות בהשוואה לבניית אתרים באמעצים מתקדמים יותר.
    • תלות בתוספים של צד שלישי: כדי להרחיב את הפונקציונליות של אתר שנבנה באמצעות אלמנטור,תצטרכו להתקין תוספים של צד שלישי, שאלו לעיתים עשויים להאט את ביצועי האתר.
    • עקומת למידה תלולה: למרות שהממשק של אלמנטור ידידותי למשתמש, הוא עדיין דורש קצת זמן ומאמץ כדי ללמוד כיצד להשתמש בו ביעילות, במיוחד עבור מי שחדש בבניית אתרים.

    אז איך מתחילים?

    הצעד הראשון בבניית אתר עם אלמנטור הוא בניית אתר בוורדפרס. וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח, ובאופן אישי היא המועדפת עליי, בעיקר בגלל פשטות השימוש בה.

    איך פותחים אתר וורדפרס?

    • אחסון האתר: כדי להתחיל, תצטרך לפתוח חשבון באחת מחברות אחסון האתרים. ישנן חברות רבות לבחירה, כל אחת מציעה חבילות שונות עם רמות שונות של אחסון ורוחב פס. במאמר הבא הרחבתי על חברות אחסון האתרים המומלצות, ועל איך בוחרים נכון.
    • התקן וורדפרס: לאחר שפתחת חשבון באחת מחברות אחסון האתרים, תצטרך להתקין וורדפרס על השרת שלך. ספקי אחסון אתרים רבים מציעים התקנות של וורדפרס בלחיצה אחת, מה שהופך את התהליך למהיר וקל. אם הספק שלך לא מציע זאת, ישנה אפשרות להוריד את ישירות דרך האתר שלהם.
    • בחירת תבנית: השלב הבא הוא בחירת תבנית  עבור אתר הוורדפרס שלך.
    • התאם אישית את העיצוב שלך: לאחר שבחרת את תבנית האתר, תוכל להתאים אותה לצרכים שלך. אתה יכול לשנות את הצבעים, הגופנים ואלמנטים חזותיים אחרים, כמו גם להוסיף תמונות לוגו וכותרת משלך.

    לאחר שסיימנו להתקין את הוורדפרס אפשר להגיע ללב המאמר – התקנת האלמנטור. אלמנטור זה אחד ממיליוני התוספים שיש בוורדפרס. וההתקנה שלו היא קלה ופשוטה – פשוט תסתכלו בתמונה שצירפתי(:

    התקנת וורדפרס

    איך יוצרים דפים חדשים בעזרת האלמנטור?

    פתיחת עמוד ובחירה עיצוב באמצעות אלמנטור

    בחירת תבנית

    האלמנטור מאפשר לנו לבחור מתוך מגוון רחב של תבניות מעוצבות מראש שתוכלו להשתמש בהן כנקודת התחלה לדפים שלכם. כל מה שעלייכם לעשות הוא לבחור תבנית שמתאימה לסוג הדף שאתם יוצר.

    הוספת אלמנטים

    כדי להוסיף אלמנטים לדף שלך, פשוט לחץ על האלמנט שברצונך להוסיף מהחלונית  בצד שמאל של המסך, ולאחר מכן גרור אותו אל הדף.


    התאמה אישית של אלמנטים: לאחר שהוספת אלמנטים לעמוד שלך, תוכל להתאים אותם לצרכים שלך. אתה יכול לשנות את הטקסט, הצבעים ומאפיינים אחרים של כל אלמנט, כמו גם להוסיף אנימציות ואפקטים אחרים.

    אחת הסיבות המשמעותיות ביותר בגללן בוחרים לבנות אתר באעצמות האלמנטור היא מגון האופציות הרחב שבעזרתו ניתן לעצב ולשנות את האתר. אני מציע לרדת לעומקם של הדברים וכך השימוש באלמנטור יהפוך לאידאלי

    אלמנטור למתקדמים

    אז גם שאנחנו עוסקים בלפטפורמה כל כך פשוט לשימוש כמו אלמנטור יש חלקים שמיועדים לאתרים מתקדמים יותר, ולבוני אתרים שכבר מבינים דבר או שניים על עולם של האלמנטור והוורדפרס.

    טפסי יצירת קשר: כדי להקל על המבקרים ליצור קשר, ניתן להוסיף טפסי יצירת קשר במקומות רלוונטים באתר. Elementor מספקת בונה טפסים פשוט שניתן להשתמש בו כדי ליצור טפסים מותאמים אישית הכוללים שדות (מס' פלאפון, דואר אלקטרוני, וכו').

    ecommerce: אם אתה רוצה למכור מוצרים או שירותים באינטרנט, אתה יכול להוסיף פונקציונליות של מסחר אלקטרוני לאתר שלך באמצעות Elementor. עם אינטגרציות ועם תוספים פופולריים למסחר אלקטרוני כמו WooCommerce, אתה יכול להקים חנות מקוונת במהירות ובקלות ולהתחיל למכור.

    אינטגרציה של מדיה חברתית: כדי לעזור למבקרים להתחבר אליך במדיה חברתית, תוכל להוסיף סמלים של מדיה חברתית לאתר שלך.

    מפות Google: כדי לעזור למבקרים למצוא את המיקום שלך, אתה יכול להוסיף מפת Google לאתר שלך.

    קוד מותאם אישית: אם אתה מרגיש בנוח עם קוד, אתה יכול להוסיף קוד מותאם אישית לאתר שלך כדי להוסיף עוד יותר פונקציונליות. אלמנטור מספקת רכיב קוד מותאם אישית שבו תוכל להשתמש כדי להוסיף HTML, CSS ו-JavaScript מותאמים אישית לאתר שלך.

    כמה מילים לסיום

    עם כמה שהפלטפורמה של אלמנטור מהווה פיתרון איכותי עבור בוני אתרים בתחילת דרכם, או  עבור בעלי עסקים שרוצים לעבור את טבילת האש הראשונה שלכם בתחום בניית האתרים הפיתרון שהיא מציעה הוא עדיין יחסית מוגבל ולא מהווה מוצר מוגמר לחלוטין.

    עוד מתלבט האם כדאי לבנות באלמנטור? בוא נדבר

      • מינימום 2 תווים
      • שדה חובהנא להזין מינימום 10 ספרות
      אודות הכותב
      אייל רחמים
      אייל רחמים

      בעל ניסיון של 14 שנים בשיווק דיגיטלי ו11 שנים בקידום אתרים, יזם דיגיטלי, מנכ״ל דיגיטאץ׳ – חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, מרצה במכללה למנהל, והבעלים של הבלוג seolinks.

      קידום אתרים בגוגל למעלה

      רוצים יותר כניסות לאתר?

      מדריך ללימודי קידום אתרים
      רוצים שאבדוק לכם את האתר?